Από ανακοπή καρδιάς έφυγε από τη ζωή ο ποιητής Γιάννης Βαρβέρης ξαφνικά χθες βράδυ. Ήταν 56 χρονών. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 και σπούδασε νομικά.
Έχει εκδώσει έντεκα βιβλία ποίησης, καθώς και μεταφράσεις ξένης λογοτεχνίας και αττικής κωμωδίας.
Το 1976 ξεκίνησε να γράφει κριτική θεάτρου.
Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα γαλλικά, στα γερμανικά, στα ιταλικά, στα ισπανικά και στα ρουμάνικα ενώ για το έργο του έχει βραβευτεί πολλές φορές.
Το 1996 του απονεμήθηκε το Κρατικό βραβείο Κριτικής – Δοκιμίου, το 2001 το Βραβείο Καβάφη για την ποιητική συλλογή Ποιήματα 1975-1996, το 2002 το Βραβείο Ποίησης του περιοδικού Διαβάζω για την ποιητική συλλογή «Στα ξένα» και το 2010 το Βραβείο Ποιήσεως του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών, για το σύνολο του ποιητικού του έργου.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει τη Δευτέρα 30 Μαΐου στις 12:00 από τον Ιερό Ναό του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι.