Η νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης επιχειρεί να βάλει «τάξη» στα τραπεζοκαθίσματα, που καταλαμβάνουν παράνομα δημόσιους χώρους της πόλης. Η αρχή του εγχειρήματος γίνεται με τον πεζόδρομο της Ικτίνου που βρίσκεται στο κέντρο.

Όπως αποφασίστηκε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, παρουσία του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να λειτουργούν με κανόνες σεβαστούς από όλους αλλά και συνεχείς ελέγχους από την πλευρά του δήμου.

Ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, ανέφερε πως για την οδό Ικτίνου, που θα αποτελέσει μοντέλο λειτουργίας και για άλλους δρόμους, απαγορεύονται τα τραπεζοκαθίσματα κατά μήκος των σχολείων που βρίσκονται στην περιοχή, ορίζεται ελάχιστη απόσταση από τις οικοδομές, ενώ τα τραπέζια και οι καρέκλες θα τοποθετούνται μόνο στη μια πλευρά του καταστήματος ώστε να υπάρχει ελεύθερος χώρος για τους πεζούς αλλά και για οχήματα, όπως πυροσβεστικά και ασθενοφόρα.

Ο κ. Κουράκης τόνισε πως ο δήμος ελέγχει συνεχώς την περιοχή ώστε να μην παραβαίνουν το νόμο οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων. Ωστόσο, εκφράστηκαν διαμαρτυρίες από τους κατοίκους αλλά και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων για την υπάρχουσα κατάσταση στον πεζόδρομο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.