Δεν φαίνεται να συμφωνούν οι μετεωρολόγοι στις προβλέψεις για νέο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας. «Ποια σκόνη;», διερωτάται ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στα social media και αναφέρει πως τα μοντέλα πρόγνωσης δεν δείχνουν αξιόλογα ποσά σκόνης για να γίνουν και σχετικές ανακοινώσεις.

«Μου ζητήθηκε να μιλήσω για την σκόνη που “έρχεται”. Όμως ούτε ο αξιόπιστος Copernicus, αλλά ούτε και ο έγκυρος Skiron μας δίνουν κάποια αξιόλογα ποσά σκόνης, ώστε να προβούμε σε ανακοινώσεις. Και όλα αυτά με μελτέμι αύριο στα 8 μποφόρ.

Το θέμα της σκόνης κατά την προσωπική μου άποψη προκαλεί περισσότερο ανησυχία παρά ενημέρωση των πολιτών», γράφει ο κ. Κολυδάς.

Νωρίτερα σήμερα, τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανέφεραν πως η γενική ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης από τα βορειοανατολικά προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα τη σχετική αύξηση των συγκεντρώσεών της από το μεσημέρι της Πέμπτης 11/04.

Σύμφωνα με την ίδια πρόγνωση, οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης θα διατηρηθούν μέχρι το Σαββατοκύριακο 13-14/04. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται ενδεικτικά οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης, κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών της Πέμπτης 11/04.

Αυξημένες συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης από την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά…

Posted by Meteo Gr on Wednesday, April 10, 2024

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε σημερινή ανάρτησή του, ανέφερε πως με τους βοριάδες στο Αιγαίο να ενισχύονται ξανά θα κυλήσει η σημερινή ημέρα με ένα νέο έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης να μας απασχολεί από Κυριακή – Δευτέρα και στη συνέχεια.

Με τους βοριάδες στο Αιγαίο να ενισχύονται ξανά θα κυλήσει η σημερινή ημέρα με ένα νέο έντονο επεισόδιο αφρικανικής…

Posted by Klearhos Marousakis on Wednesday, April 10, 2024