Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της ομοφοβίας που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, στον τόπο όπου σημειώθηκε χθες το βράδυ η επίθεση εναντίον δύο ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, όταν στο σημείο όπου κατέκλυσαν εκατοντάδες διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν από τον παραλιακό δρόμο, άτομα ενάντια στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου που βρίσκονταν για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και διαδηλωτές τους απώθησαν. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 16 προσαγωγές.

Λίγη ώρα αργότερα, ένταση επικράτησε και έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» μερικά μέτρα πιο μακριά, όταν αστυνομικός που στεκόταν στην είσοδο δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων με ένα κράνος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά. Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών και για προληπτικούς λόγους ο αστυνομικός μεταβαίνει στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Οι διαδηλωτές με πανό και συνθήματα όπως «θα βγω από το σπίτι όπως θέλω εγώ», «Κανένα μόνο» και «καμιά ανοχή στην τρανσομοφοβία» ξεκίνησαν από την πλατεία Αριστοτέλους και πραγματοποιούν πορεία.

Δείτε βίντεο