Υπό τη βαριά σκιά των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων που δοκιμάζουν τη Θεσσαλία, πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια από εργατικά σωματεία, συλλογικότητες, φοιτητές, συνταξιούχους και άνεργους, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της 87ης ΔΕΘ.

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους πλημμυροπαθείς αλλά και σε όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι, οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ζητώντας, καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίες, βελτίωση της ποιότητας παροχών δημόσιας υγείας και παιδείας.

Η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΔΟΘ και ΕΚΘ πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου με κεντρικό σύνθημα «Εργασία και Πρόοδος με Διάρκεια και Σεβασμό στα Εργατικά Δικαιώματα και τις Κατακτήσεις μας» με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, υγειονομικών, διανομέων κ.ά.

Ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της ΧΑΝΘ και τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, φοιτητικών και αγροτικών συλλόγων, σωματείων αυτοαπασχολούμενων κ.ά. Το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης ήταν «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης έκαναν συγγενείς των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, που ζητούν δικαίωση για την απώλεια των 57 επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας. «Πιέζουμε όσο μπορούμε για την απόδοση των ευθυνών ώστε να πληρώσουν αυτοί που φταίνε» ανέφερε σε δηλώσεις τους ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, εκπρόσωπος του «Συλλόγου Πληγέντων των Τεμπών».

Την ίδια ώρα, στην πλατεία Καμάρας συγκεντρώθηκαν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, φοιτητές και μέλη συλλογικοτήτων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όλοι οι συγκεντρωμένοι συγκρότησαν πορείες που κινήθηκαν σε διάφορους δρόμους της πόλης.

Την ίδια ώρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σχημάτισαν από νωρίς κλοιό γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, ενώ σε καίρια σημεία της πόλης βρίσκονταν αστυνομικοί και αναπτύχθηκαν φραγμοί με κιγκλιδώματα και κλούβες.