Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1-1/2 κιλό φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα, κομμένο σε κύβους
  • 2 πορτοκάλια κομμένα σε κύβους
  • ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 16 ξύλινα σουβλάκια

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα ξύλινα σουβλάκια σε τάπερ με νερό και τα αφήνουνε για όλη τη νύχτα ή για μια ώρα αν βιαζόμαστε. Αυτό το κάνουμε για να μη καούν τα σουβλάκια μας.
  2. Ζεσταίνουμε το γκριλ του φούρνου σε μέτρια εστία και βουρτσίζουμε τις σχάρες με λάδι.
  3. Ανακατεύουμε ρίγανη, σουσάμι, κύμινο και το κόκκινο πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.
  4. Παίρνουμε κάθε σουβλάκι και βάζουμε εναλλάξ από ένα κομμάτι σολομό και από ένα κύβο πορτοκαλιού. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σουβλάκια.
  5. Στη συνέχεια αλείφουμε τα σουβλάκια με το μείγμα μπαχαρικών του μπολ.
  6. Ψήνουμε τα σουβλάκια, γυρίζοντας περιστασιακά για περίπου 8 έως 10 λεπτά συνολικά.