Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη λήξη της ισχύος του νόμου Κατσέλη ο οποίος αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας των υπερχρεωμένων από κόκκινα δάνεια νοικοκυριών. Τυπικά και εάν η κυβέρνηση δεν επιδιώξει κάποια παράταση, στις 31 Δεκεμβρίου χάνεται κάθε δυνατότητα ένταξης στο νόμο που έχουν όσοι δανειολήπτες βρέθηκαν σε δεινή θέση και δεν κατάφεραν να πληρώσουν τα δάνειά τους.

Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο των «ΝΕΩΝ» αναφέρεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ποια θα είναι η επόμενη μέρα με τα σενάρια να κάνουν λόγο είτε για πλήρη κατάργηση είτε για αντικατάστασή του με ένα νέο νόμο πλαίσιο ανάλογο με εκείνο που ισχύει στην Κύπρο.

Στο τραπέζι επίσης έχει πέσει και η σκέψη και για γενναίο κούρεμα των κριτηρίων τόσο αναφορικά με τις αξίες των ακινήτων που αφορούν πρώτες κατοικίες όσο και με τα εισοδηματικά κριτήρια των νοικοκυριών.

Ωστόσο όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ των «ΝΕΑ» πληροφορίες αναφέρουν ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να διαπραγματευτεί με τους θεσμούς στα τέλη του έτους μία νέα παράταση του ισχύοντος νόμου για έναν ακόμη χρόνο.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στα σαββατιάτικα «ΝΕΑ» που κυκλοφορούν στα περίπτερα.