Επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές όταν πεισθούν οι επενδυτές ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο προβλέπει για τη χώρα μας η Goldman Sachs.

Σε έκθεση που δημοσιοποίησε για την πορεία και τις προοπτικές του ευρώ η επενδυτική τράπεζα αναφέρει πως η Ελλάδα ακόμη και μετά το PSI έχει ανησυχητικά υψηλά επίπεδα δημόσιου χρέους.

Αν και θεωρεί θετική εξέλιξη ότι η Ελλάδα καταγράφει κυκλικά προσαρμοσμένο πρωτογενές πλεόνασμα, κάτι το οποίο δείχνει ότι είναι σε τροχιά εξυγίανσης, ωστόσο αναφέρει πως οι υπολογισμοί της βιωσιμότητας του χρέους εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό από τη μακροπρόθεσμη προοπτική ανάπτυξης.

Στο σημείο αυτό σημειώνει πως αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων θα μειωθούν σε πιο μόνιμη βάση, όταν οι επενδυτές αρχίσουν να θεωρούν πως η βιωσιμότητα του χρέους έχει πράγματι βελτιωθεί.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι κίνδυνοι στο άμεσο μέλλον παραμένουν σημαντικοί για το ευρώ και για τον λόγο αυτό εκτιμούν πως στο επόμενο τρίμηνο θα κινηθεί κάτω από τα 1,25 δολάρια, υπογραμμίζουν πάντως πως σήμερα το ευρώ είναι ελαφρώς υποτιμημένο.