Πάνω από 100 πιλότοι της Austrian Airlines, θυγατρικής της γερμανικής Lufthansa, παραιτήθηκαν το τελευταίο διάστημα για να αποφύγουν το ενδεχόμενο να εργαστούν με χαμηλότερους μισθούς βάσει των νέων συμβάσεων που εισήγαγε η γερμανική αεροπορική εταιρία για να μειώσει τα λειτουργικά κόστη, ανέφεραν ΜΜΕ στην Αυστρία χθες.

Η Lufthansa, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στην Ευρώπη, αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα και στη Γερμανία, όπου οι συλλογικές διαπραγματεύσεις με τα πληρώματα καμπίνας διακόπηκαν, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Εκπρόσωπος της Austrian Airlines στην έδρα της στη Βιένη απέφυγε να επιβεβαιώσει τον αριθμό των πιλότων οι οποίοι παραιτήθηκαν, περιοριζόμενος να δηλώσει: «η τάξη μεγέθους είναι ρεαλιστική».

Ο αερομεταφορέας δεν χάνει μόνο το εν πέμπτον των πιλότων του, αλλά ακόμη 200 από τους 1.500 εργαζόμενους και εργαζόμενες στα πληρώματα καμπίνας επίσης θέλουν να εγκαταλείψουν την AA, μετέδωσε το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Ο εκπρόσωπος είπε δεν θα χρειαστεί να ακυρωθούν πτήσεις, καθώς η εταιρία απασχολεί πολλούς πιλότους και σχεδιάζει να πωλήσει 11 αεροσκάφη για να μειώσει τα κόστη της.

Στην μητρική της εταιρίας, Lufthansa, οι εκπρόσωποι των πληρωμάτων απαίτησαν η διοίκηση να αποκαλύψει ποια είναι τα σχέδιά της για την στελέχωση των αεροσκαφών, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση στα μέσα του Ιουνίου.

Η Lufthansa έχει ανακοινώσει ότι επιδιώκει να αυξήσει τα λειτουργικά της κέρδη κατά τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ ως το 2014, με το εν τρίτο του ποσού να προέρχεται από την μείωση των δαπανών για την μισθοδοσία του προσωπικού της. Για το σκοπό αυτό, η διοίκησή της άρχισε να προσλαμβάνει 240 συμβασιούχους ως συνοδούς.

Ο όμιλος της Lufthansa ανακοίνωσε ζημίες 397 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2012.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.