Τις επόμενες ημέρες και στο επόμενο Eurogroup, που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, αναμένεται να έχουμε ευνοϊκές εξελίξεις για τις βασικές παραμέτρους του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν Αμαντέου Αλταφάζ.

Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει «πολύ σημαντική πρόοδος», δήλωσε ο κ. Αλταφάζ. Στις 11 Ιουλίου αναμένεται να αποσαφηνιστούν περαιτέρω οι πτυχές της συμμετοχής των ιδιωτών. Οι συζητήσεις κλιμακώνονται για το ύψος των ποσών που θα διαθέσουν οι ιδιώτες επενδυτές, καθώς και για το ποσοστό κατανομής των βαρών.

Ο Αμαντέου Αλταφάζ αρνήθηκε να σχολιάσει την αξιολόγηση της S&P που προειδοποιεί ότι η γαλλική πρόταση μετακύλισης του ελληνικού χρέους θα οδηγήσει σε επιλεκτική χρεοκοπία. Ωστόσο, υποστήριξε ότι θα παρθούν αποφάσεις που θα επιτρέψουν σε τρεις μήνες στη χώρα «να παραμείνει όρθια».

Επίσης, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Γιούνκερ περί «περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας», αλλά υποστήριξε ότι οι χώρες που συμμετέχουν στην ευρωζώνη έχουν συμφωνήσει να περιορίσουν τα περιθώρια άσκησης της δημοσιονομικής πολιτικής.