Βασισμένο στο ομώνυμο Webtoon το Hellbound είναι η επόμενη κορεατική παραγωγή που καταφέρνει να κυριαρχήσει στο ελληνικό Top 10 του Netflix. Σε πρόσφατο Podcast μας που μπορείτε να δείτε παρακάτω είχαμε μιλήσει για το πώς το Squid Game άνοιξε τον δρόμο στις κορεάτικες παραγωγές και γιατί πρέπει να τις παίρνουμε πιο σοβαρά.

Το Hellbound λοιπόν αποδεικνύει ακριβώς αυτό με την ιδιαιτερότητα του και το ωμό σενάριο του. Πρόκειται για ένα μεταφυσικό θρίλερ που θίγει διάφορα ζητήματα γύρω από την θρησκεία και τον ρόλο του Θεού στην τιμωρία των αμαρτωλών. Η σειρά ακολουθεί ένα παράξενο μεταφυσικό φαινόμενο όπου άνθρωποι που φαινομενικά έχουν αμαρτήσει δέχονται μήνυμα από έναν άγγελο όπου τους λέει πότε ακριβώς θα πεθάνουν και ότι θα καταλήξουν στην κόλαση. Πεπρωμένο φυγείν αδύνατο καθώς από το ραντεβού του θανάτου δεν ξεφεύγει κάνεις καθώς τρεις παράξενες οντότητες εμφανίζονται και καταδικάζουν τον κάθε άνθρωπο σε μαρτυρικό θάνατο μέχρι που τον καίνε ολοσχερώς.

Τα συγκεκριμένα πλάσματα είναι αδιαπέραστα και θα εξαφανιστούν σαν κύριοι όταν το έργο τους ολοκληρωθεί. Το συγκεκριμένο φαινόμενο αρχίζει να αποκτά οπαδούς όταν μια αίρεση κάνει την εμφάνιση της και σιγά σιγά παίρνει την μορφή δόγματος. Η «Νέα αλήθεια» είναι μια ομάδα φανατικών που μέσω του φόβου στρατολογούν νέα μέλη όσο η φήμη τους εξαπλώνεται. Αυτό που πιστεύουν είναι φαινομενικά πολύ απλό καθώς εξηγούν το μεταφυσικό αυτό φαινόμενο ως μήνυμα από τον Θεό. Η «Νέα αλήθεια» θα εκμεταλλευτεί την απελπισία του κόσμου και μέσω του φανατισμού θα κάνει αποτρόπαιες πράξεις σε όσους εκείνοι χαρακτηρίζουν άπιστους! Τι πραγματικά συμβαίνει θα προσπαθήσουν να αποκαλύψουν διάφοροι χαρακτήρες που κάνουν το πέρασμα τους από την σειρά, ενώ κάποιοι θα βρουν την δική τους αλήθεια άλλοι θα καταλήξουν αιρετικοί κόντρα στα λεγόμενα της αδίστακτης θρησκευτικής οργάνωσης.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Το Hellbound είναι δημιούργημα του Sang-ho Yeon γνωστού για το εκπληκτικό Train to Busan, οπότε το όνομα του και μόνο θα πρέπει να σας προετοιμάζει για ωμή βία και αποκρουστικά πλάνα. Η παρέμβαση των πλασμάτων που έρχονται στην γη ως χάροι πολλές φορές γίνεται με τόσο βίαιο τρόπο που σε κάνει να νιώθεις κάπως άβολα. Σκηνοθετικά η σειρά έχει μια απίστευτα μουντή αισθητική που ταιριάζει γάντι με την ιστορία που διαδραματίζεται παράλληλα.Τα εφέ της σειράς δεν είναι και το καλύτερο σημείο της και πιστεύω θα έπρεπε να έχει δωθεί μεγαλύτερη έμφαση στην δημιουργία των «τεράτων».

Η πλοκή όπως προείπαμε πολλές φορές είναι ωμή και η σειρά ενώ έχει μόλις 6 επεισόδια δεν χάνει καθόλου χρόνο καθως από την πρώτη κιόλας σκηνή σε βάζει στο κλίμα με έναν θεαματικό τρόπο που αρχικά θα σας πιάσει λίγο απροετοίμαστους. Υπάρχουν αρκετές ανατροπές που δεν θα περιμένετε και εξελίξεις που δεν θα μπορούσατε εύκολα να προβλέψετε. Κάτι που δεν μου άρεσε ήταν η έλλειψη της παρουσίασης του φαινομένου σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς θα ήθελα να δω πως όλο αυτό έχει επηρεάσει την ανθρωπότητα γενικότερα. Επίσης η σειρά με το πέρασμα των επεισοδίων της κάνει κάποια χρονικά άλματα τα οποία δεν καταλαβαίνεις με την πρώτη μέχρι να σου δοθούν στοιχεία για αυτά.

Η σειρά περνάει πολλά μυνήματα και θέτει ερωτήματα στον θεατή κάνοντας τον να σκέφτεται συνεχώς όσα συμβαίνουν. Άλλωστε θέλει να θίξει την ανάγκη των ανθρώπων να βρίσκουν εξήγηση σε όλα και προβάλει υπέροχα το πώς αυτό μπορεί να πάρει μια πολύ άσχημη τροπή. Θίγει επίσης έντονα θρησκευτικά ζητήματα οπότε αν είσαστε ευαίσθητοι σε τέτοια θέματα καλύτερα μην το δείτε. Από την άλλη αν σας αρέσει να σχετίζεται μια σειρά με πιθανά πραγματικά γεγονότα τότε το Hellbound θα σας βάλει σε πολλές σκέψεις.

Όσων αφορά το Cast και τους χαρακτήρες η σειρά έχει ένα μεγάλο ατού καθώς δεν έχει κεντρικό ήρωα, με εξαίρεση την Min Hye-jin μια Badass δικηγόρο που στέκεται εμπόδιο στην ‘Νεα αλήθεια’. Ακολουθεί ένα ανθολογικο μοτίβο σε αυτό το κομμάτι και έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε πως αντιλαμβάνονται αυτήν την θεία παρέμβαση διάφοροι άνθρωποι με ξεχωριστά υπόβαθρα. Από την άλλη αυτό δεν βοηθά στο να δεθεί ο θεατής με τους χαρακτήρες. Το Cast αποτελείται από τους Yoo Ah-in, Kim Hyun-joo, Jeong Min Park και Ik-joon Yang και ο καθένας κάνει εξαιρετική δουλειά στο να αποτυπώσει τον ήρωα του και καταφέρνουν να μας παρουσιάσουν άτομα με ρεαλιστικές απορίες και φοβίες.

Από πολλούς η σειρά χαρακτηρίστηκε ως το επόμενο «Squid Game». Η αλήθεια είναι ότι βρίσκω τον συσχετισμό άτυπο. Οι δύο σειρές δεν έχουν τίποτα κοινό πέρα από μερικούς αποτρόπαιους θανάτους. Το Hellbound μπορεί να κυριαρχεί το Top 10 αλλά δύσκολα θα ξεπεράσει τον βασιλιά του Netflix.Η σειρά όμως έχει την δική της ταυτότητα και αυτό είναι πολύ καλό. Όπως και το Squid Game έτσι και το Hellbound θέτουν κάποια πολύ σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την ζωή και την ανθρώπινη αξία. Ποιός ο ρόλος του Θεού σε όλο αυτό; Άγνωστο αλλά θα ήταν ωραίο να δούμε τι απάντηση έχει να δώσει η σειρά σε μια πιθανή 2η σεζόν. Ειδικά το τέλος της σεζόν γεννά πολλά νέα ερωτήματα αλλά και μονοπάτια για κάτι εντελώς απρόσμενο.