Το Πάσχα φέρνει όλο το πρόσφατο ελληνικό σινεμά που χρειαζόμαστε, με τη σφραγίδα μάλιστα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

To Φεστιβάλ προσφέρει επιλεγμένες ελληνικές ταινίες από το πρόγραμμα της 60ής διοργάνωσής του, αλλά και ταινίες για τους μικρούς μας φίλους.

Θα είναι διαθέσιμες μεταξύ 14 -26 Απριλίου και μόνο 300 θεάσεις να αντιστοιχούν στον κάθε τίτλο.

Τις βλέπουμε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Festival Scope, κάνοντας μια απλή και δωρεάν εγγραφή.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι: «Απόστρατος» του Ζαχαρία Μαυροειδή, «Γεννημένος 8η Μαρτίου» του Λυμπέρη Διονυσόπουλου, «Δεν Ακούμε τα Τραγούδια» του Τάκη Παπαναστασίου, «Εξορία» του Βασίλη Μαζωμένου, «Ζίζοτεκ» του Βαρδή Μαρινάκη, «Το Θολάμι» του Βασίλη Νούλα, «Περσεφόνη» του Κώστα Αθουσάκη, «Ο Πύραυλος» του Στέφανου Σιταρά, «@9: Στα εννιά» του Άγγελου Σπάρταλη, «Cosmic Candy» της Ρηνιώς Δραγασάκη, «Winona» του Αλέξανδρου Βούλγαρη, «Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» του Σύλλα Τζουμέρκα και «Meltem» του Βασίλη Δογάνη.

Το Φεστιβάλ προσφέρει, επίσης δωρεάν, μέσω του Festival Scope και παιδικές ταινίες, για ηλικίες 2-12 ετών.

Βλέπουμε με τα παιδιά μας τα «Kiwi and Strit» (ηλικίας 2-6 ετών) του Έσμπεν Τοφτ Γιάκομπσεν, «Τα παιδιά του σύμπαντος» (6-12 ετών) της Καμίλ Μπουντέν, «Ο κατάσκοπος της διπλανής πόρτας» (7-12 ετών) της Κάρλα φον Μπένγκτσον και «Κλεό και Πολ» (3-8 ετών) του Στεφάν Ντεμουστιέ…