Το έργο «Η ιστορία του Φορτουνάτου» παρουσιάζει φέτος η θεατρική εταιρεία Replica στο θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου. Ο Ανδρέας Αριστοτέλους και Γιάννης Κλειδέρης, διασκευάζουν την τελευταία από τις σωζόμενες του κρητικού θεάτρου κωμωδίας του Μάρκου Αντόνιο Φώσκολου «Φορτουνάτος», γραμμένη γύρω στα 1655.

Βρισκόμαστε στην Κρήτη του 17ου αιώνα. Ο κυρ- Γιαννούτσος έχει έναν γιο, τον Φορτουνάτο, που τον βρήκε όταν ήταν μόλις δυόμισι χρονών σε κάποιο ταξίδι του. Το Φορτουνάτο τον είχαν πάρει πειρατές. Σήμερα ο Φορτουνάτος αγαπάει την πιο όμορφη κοπέλα του χωριού, την Πετρονέλλα. Η μάνα της όμως, η κυρά-Μηλιά, ετοιμάζεται να την παντρέψει με το γερό- Λούρα τον γιατρό, που είναι πλούσιος.

Ο Φορτουνάτος δεν μπορεί να κάνει τίποτα, καθώς ο πατέρας του ο Γιαννούτσος, δεν τον επιτρέπει να παντρευτεί, αν δεν βρει πρώτα τους πραγματικούς του γονείς. Η κυρά- Πετρού, η προξενήτρα και φοβερή κουτσομπόλα, κανονίζει το γάμο του Λούρα με την Πετρονέλλα και ο Θόδωρος, ο αδελφικός φίλος του Φορτουνάτου, προσπαθεί με τη βοήθειά της να σταματήσει το γάμο. Ώσπου, μέσα από τις συζητήσεις και τις ανατροπές συμβαίνει το θαύμα… Θα βρεθούν τελικά πατέρας και γιος; Και η Πετρονέλλα τι θα απογίνει;

«Η ιστορία του Φορτουνάτου» θα μαγέψει τα παιδιά ηλικίας 2 με 13 ετών.

Πρεμιέρα κάνει στις 19 Οκτωβρίου και θα παρουσιάζεται κάθε Σάββατο και καθημερινά για σχολεία στο θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου, Κουντουριώτου 40 – Μυριοφύτου 55, Αιγάλεω.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 6073068994, αλλά και να επισκεφτείτε τις σελίδες: https://www.facebook.com/thiasosreplica, https://www.facebook.com/theatrikietaireiareplica, http://www.lamproskonstantaras.gr/