Μια περιπέτεια, αλλά και αρκετές βιογραφικές ταινίες, περιλαμβάνει η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά σήμερα.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Κωδικός 999»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζον Χίλκοουτ με τους: Κέισι Άφλεκ, Τσιετέλ Ετζιοφόρ, Γούντι Χάρελσον, Κέιτ Γουίνσλετ

Μία ομάδα αποτελούμενη από εγκληματίες και διεφθαρμένους αστυνομικούς εκβιάζεται από την ρωσική μαφία και φέρνει εις πέρας δύσκολες αποστολές για λογαριασμό της. Προκειμένου να ξεφορτωθούν τους Ρώσους αποφασίζουν να επικαλεστούν τον αστυνομικό κωδικό 999 (τραυματισμός/θάνατος αστυνομικού) και να την «στήσουν» σε ένα νέο αστυνομικό. Αυτός όμως καταφέρνει να ξεφύγει και μαζί με τον ντέντεκτιβ πατέρα του θα κάνει τα πάντα να ανακαλύψει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την παγίδα.

«Ο Άνθρωπος με τα Χίλια Πρόσωπα

Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ με τους: Εδουάρδο Φερνάντεζ, Χοσέ Κορονάδο, Κάρλος Σάντος

Ο Φρανσίσκο Παέζα υπήρξε επιχειρηματίας, ελβετός τραπεζίτης, έμπορος όπλων σε διεθνές επίπεδο, playboy, ζιγκολό, διπλωμάτης, κλέφτης, μυστικός πράκτορας, κατάσκοπος. Όταν η ισπανική κυβέρνηση τον πρόδωσε, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα. Χρόνια αργότερα, όταν επιστρέφει, τα πάντα έχουν αλλάξει. Ο ίδιος έχει χρεοκοπήσει και έχοντας τη βούλα του απατεώνα δεν μπορεί να ξεκινήσει άλλη δουλειά. Δέχεται μια επίσκεψη από τον πρώην ισχυρό αρχηγό της Ισπανικής Αστυνομίας, ο οποίος προσφέρει στον Παέζα ένα εκατομμύριο δολάρια, αν τον βοηθήσει να κρύψει δώδεκα εκατομμύρια πεσέτες που έχει υπεξαιρέσει. Το δαιμόνιο μυαλό του Παέζα βλέπει την τέλεια ευκαιρία να πάρει εκδίκηση για το παρελθόν και ταυτόχρονα να βελτιώσει τα οικονομικά του.

«Γιατρός στο Χωριό»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Τομά Λιτλί με τους: Φρανσουά Κλιζέ, Μαριάν Ντενικούρ, Κριστόφ Οντέντ

Σε ένα επαρχιακό μέρος, ο γιατρός Ζαν Πιερ είναι ο άνθρωπος πάνω στον οποίο βασίζονται όλοι. Όμως μία επίσκεψή του στο νοσοκομείο αποκαλύπτει ότι τώρα είναι εκείνος που χρειάζεται περίθαλψη. Η Ναταλί αναλαμβάνει την δύσκολη αποστολή του να τον αντικαταστήσει.

«Αφανείς Ηρωίδες»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Θίοντορ Μέλφι με τους: Ταράτζι Π.Χένσον, Οκτάβια Σπένσερ, Κέβιν Κόστνερ, Τζανέλ Μονέ

Η απίστευτη, αλλά άγνωστη, ιστορία των Κάθριν Τζόνσον, Ντόροθι Βον και Μαίρη Τζάκσον, τριών ιδιοφυών αφροαμερικανών γυναικών, οι οποίες εργάζονταν για τη NASA και ήταν οι εγκέφαλοι πίσω από μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην ιστορία: την εκτόξευση του αστροναύτη Τζον Γκλεν σε τροχιά, ένα σπουδαίο επίτευγμα που ανέτρεψε την διαστημική κούρσα και ενθουσίασε τον κόσμο. Οι τρεις πρωτοπόροι ξεπέρασαν κάθε εμπόδιο που συνάντησαν λόγω του φύλου και της φυλής τους, εμπνέοντας τις επόμενες γενιές να κάνουν μεγάλα όνειρα.

«Ο Ιδρυτής Μιας Αυτοκρατορίας»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζον Λι Χάνκοκ με τους: Μάικλ Κίτον, Λόρα Ντερν, Τζον Κάρολ Λιντς, Νικ Όφερμαν

Η πραγματική ιστορία του Ray Kroc, ενός πωλητή από το Illinois, ο οποίος γνώρισε τους Mac και Dick McDonald, που είχαν ένα εστιατόριο με εξειδίκευση στα burger στην Νότια Καλιφόρνια τη δεκαετία του 1950 και εντυπωσιάστηκε από το ταχύτατο σύστημα παρασκευής φαγητού που είχαν αναπτύξει τα δύο αδέρφια. Πίστεψε ότι υπήρχε η προοπτική για την εκκίνηση ενός franchise, κατόρθωσε λοιπόν να πάρει την εταιρία από τα αδέρφια McDonald και να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων.