Εκατόν πενήντα τραγούδια έχουν συγκεντρωθεί για να τα ακούσει η Μαρίνα Σάττι και να επιλέξει αυτό που θα τραγουδήσει στη σκηνή της Eurovision, σύμφωνα με τις πληροφορίες του μετρ του είδους, του δημοσιογράφου Γιάννη Πουλόπουλου όπως τις μετέφερε σήμερα στον αέρα της εκπομπής «Super Κατερίνα».

Ανάμεσα σε αυτά και το τραγούδι που ετοίμασε για τη γνωστή τραγουδίστρια η ομάδα που έγραψε το Euphoria και το Tattoo της Loreen.

Ο Δημήτρης Στάσσος, ο Έλληνας συνθέτης και παραγωγός των νικητήριων τραγουδιών της Loreen μίλησε στη Super Κατερίνα.

«Είδα ότι ψάχνουν κομμάτι για τη Μαρίνα Σάττι, πήρα τηλέφωνο τους είπα την ιδέα μου, άρεσε και από εκεί και πέρα άρχισε η δουλειά. Στα αγγλικά είναι, ακόμα δεν έχουμε ελληνικό στίχο».

«Σκοπεύουμε να βάλουμε και ελληνικό στίχο, θα ήθελα να γράψει τον ελληνικό στίχο η Μαρίνα, αυτός είναι ο στόχος μου».

«Το τραγούδι που γράφουμε, είναι urban, hip hop αλλά έχει έθνικ στοιχεία, είναι και ποπ. Έχει φλογέρα και κάποια άλλα όργανα μέσα».

Ο φετινός μουσικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2024. Η επιλογή του τραγουδιού γίνεται με ανοιχτή διαδικασία. Δημιουργοί έστειλαν, έως την 1η Δεκεμβρίου 2023, τις δικές τους προτάσεις ολοκληρωμένων τραγουδιών.

Όσο για την  ίδια την ερμηνεύτρια μιλώντας πρόσφατα στο «Στούντιο 4» ανέφερε μεταξύ άλλων «Χαίρομαι που μου έχει ανατεθεί η Γιουροβίζιον. Είμαι χαρούμενη σίγουρα, όλη η γειτονιά μου είναι. Νιώθω εθνικός ήρωας αυτές τις μέρες. Βγαίνω στη γειτονιά μου και μου μιλάνε άνθρωποι που δεν ήξερα. Ο ανθοπώλης της γειτονιάς μου στη Νέα Σμύρνη μου είπε τι ωραία που τα είπα στην τηλεόραση. Το χρειαζόμουν γιατί συναντιόμαστε σε έναν κοινό στόχο με τον κόσμο».