Αρκετά επιτυχημένη κρίνεται η εμπορική πορεία του Model S στην Αμερική, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες της Tesla, οδήγησε την κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, για πρώτη φορά σε κερδοφορία.

Όπως ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής Elon Musk , η αμερικανική φίρμα, το πρώτο τρίμηνο του έτους, κατέγραψε 11 εκατ δολ. κέρδη, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου χρόνου είχε σημειώσει σχεδόν 90 εκατ. δολ. ζημιές. Μάλιστα η τιμή της μετοχής της αυξήθηκε κατά 26%.

Η Tesla έχει πουλήσει τους πρώτους μήνες του 2013 περίπου 4.900 ηλεκτρικά οχήματα, δηλαδή 400 περισσότερες από ό,τι προβλεπόταν αρχικά κι ο κύκλος εργασιών της έφτασε τα 562 εκατ. δολ. (427 εκατ. ευρώ), μία αύξηση της τάξης του 83%.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Tesla Motors λοιπόν, Elon Musk, έμεινε ικανοποιημένος λόγω της μεγάλης ζήτησης του Model S, σε σημείο μάλιστα, που αναθεώρησε προς τα πάνω τους στόχους των πωλήσεων. Εκτιμάται δε, ότι το 2013 το μοντέλο θα πουλήσει περίπου 21.000 μονάδες, χάρη στα νέα χρηματοδοτικά πακέτα, που προσφέρει η Τesla.

Παράλληλα, η βελτίωση των στάνταρς του εργοστασίου, συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων. Το αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί 40% ο χρόνος παραγωγής κάθε αυτοκινήτου και να κατασκευάζονται πλέον, περί τα 400 οχήματα την εβδομάδα.

Εξάλλου, η Tesla θεωρείται ένας από τους σημαντικούς κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον πλανήτη. Παρόλο που τα προηγούμενα χρόνια κατέγραφε συνεχώς ζημιές εξαιτίας του υψηλού κόστους εξέλιξης και της χρηματοδότησης της δικής της παραγωγής, φαίνεται ότι μια τέτοια μακροπρόθεσμη δεκαετής επένδυση δικαίωσε τον ιδιοκτήτη της, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του.

Αξίζει τέλος να υπενθυμίσουμε, ότι το πρώτο μοντέλο της αμερικανικής εταιρείας ήταν το ηλεκτροκίνητο σπορ Roadster, το οποίο εικονίζεται εδώ, ακολούθησε το 4θυρο Model S, ενώ τον επόμενο χρόνο θα λανσαριστεί το τετρακίνητο SUV, Model X.

Πηγή: autotriti.gr