«Το 208 T16 Pike Peak είναι ένας πύραυλος! Είναι τόσο δυνατό! Την πρώτη φορά που το οδήγησα σε κάθε αλλαγή σχέσης με ζαβλάκωσε! Οι αλλαγές είναι λίγο άγριες αλλά με τον καιρό το συνηθίζεις».

Αυτές είναι οι πρώτες επίσημες δηλώσεις του γάλλου ρέκορντμαν, Σεμπάστιαν Λεμπ, τον οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο σχετικό βίντεο, που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Peugeot, να οδηγεί το 208 T16 Pikes Peak στη πίστα La Ferté-Vidame (στη Βόρεια Γαλλία).

«Λόγω του μεγάλου κάθετου αεροδυναμικού φορτίου (downforce) σε συνδυασμό με τα φαρδιά λάστιχα η επιβράδυνση είναι φανταστική. Το πακέτο του 208 είναι ένας συνδυασμός από τα καλύτερα δύο διαφορετικών κόσμων: της αρνητικής άντωσης ενός μονοθεσίου της F1 ενώ τα ελαστικά και η τετρακίνηση/μετάδοση θυμίζουν αγωνιστικό WRC…» πρόσθεσε ο Loeb o οποίος στις 30 Ιουνίου μέρες θα αγωνιστεί στο Pikes Peak.

«Δεν έχω οδηγήσει ξανά κάτι εκτός πίστας που να επιταχύνει τόσο γρήγορα. Δεν μπορείς να καταλάβεις πότε έχεις επιταχύνει στα 240 km/h με 6η σχέση» είπε μεταξύ άλλων ο Γάλλος.

Υπενθυμίζεται πως το τετρακίνητο και κεντρομήχανο 208 T16 εξοπλίζεται με V6 διπλοτούρμπινο μοτέρ χωρητικότητας 3,2 lt, έχει 24-βάλβιδο καπάκι, αποδίδει 875 PS και 900 Nm, επιταχύνει σε μόλις 1,8 sec για τα 0-100 km/h, σε 4,8 sec για τα 0-200 km/h και σε 7,0 sec για τα 0-240 km/h ενώ σε αυτή την τιμή (στα 240) περιορίζεται η τελική ταχύτητα λόγω της τελικής σχέσης μετάδοσης.

Έτσι και αλλιώς πόσο πιο γρήγορα θα πάει ο Γάλλος στο Κολοράντο; Το θέμα, βέβαια, είναι να τα καταφέρει διότι στην αντίθετη περίπτωση η απογοήτευση θα είναι μεγάλη με τόση διάσταση που έχει πάρει το θέμα. Εμείς του ευχόμαστε πάντως να σπάει ένα ακόμη ρεκόρ γιατί το αξίζει!

Πηγή: cartoto.gr