Η κίνηση της Volkswagen με την οποία θέλει να ξεπεράσει την Tesla

Στοχεύει να παράγει συνολικά 600.000 οχήματα τον χρόνο στην αποκλειστική πλατφόρμα μπαταρίας της


AUTO
17:45
15/05/2019
Η κίνηση της Volkswagen με την οποία θέλει να ξεπεράσει την Tesla
6
loading

Τους τρόπους για να εισέλθουν ακόμη πιο δυναμικά στην αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναζητούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Το πέρασμα στην ηλεκτροκίνηση απαιτεί νέες ιδιαίτερα μεγάλες επενδύσεις, ενώ παραμένει ακόμη το πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα των μπαταριών που εξοπλίζουν τα αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων.

Οι εταιρείες που παράγουν τις μπαταρίες καθορίζουν υψηλές τιμές για τη διάθεση των προϊόντων τους και παράλληλα επιδιώκουν συνεργασίες με τις ευρωπαϊκές μάρκες αυτοκίνητων, που περιλαμβάνουν και την κατασκευή νέων εργοστασίων στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, ο όμιλος Volkswagen θα μπορεί σε περίπου ένα χρόνο να ανταγωνιστεί την αμερικανική μάρκα Tesla, όσον αφορά την παραγωγική της ικανότητα ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με το Bloomberg και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως δήλωσε ότι κατασκευάζει δύο εργοστάσια στην Κίνα, ώστε να παράγει συνολικά 600.000 οχήματα τον χρόνο στην αποκλειστική πλατφόρμα μπαταρίας της, MEB.

Τα νέα εργοστάσια στο Anting και στο Foshan θα ανοίξουν λίγους μήνες μετά τη γερμανική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Zwickau, της Γερμανίας. Το εργοστάσιο στη Γερμανία θα παράγει έως 330.000 αυτοκίνητα ετησίως και θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει την λειτουργία του μέχρι το τέλος του έτους.

Η VW σχεδιάζει να παράγει περίπου 70 μοντέλα με μπαταρίες στις 12 μάρκες αυτοκινήτων που έχει στο χαρτοφυλάκιο της μέχρι το 2028.

Έχει στόχο να κατασκευάσει 22 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα την επόμενη δεκαετία. Ο διευθύνων σύμβουλος, Χέμπερτ Ντις, δήλωσε ότι οι εναλλακτικές τεχνολογίες συμπεριλαμβανομένης και της τεχνολογίας των κυψελών καυσίμου θα απαιτήσουν επένδυση περίπου 30 δισ. ευρώ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ

  Έχουν [...] πάνω τους οι Γερμανοί, δείτε αντίστοιχα ρεπορτάζ στη DW!!!

 2. avatar BILL5DS

  Εδώ ακουγότανε ότι η Volkswagen θα κανει συνεργασία με την Toyota για να πάρει μπαταρίες υδρογόνου και να δώσει TSI κινητήρες στην Toyota πάντα οι Γερμανοί με τους Ιάπωνες τα χουν καλά ακόμα και στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο

 3. avatar υπέργηρος

  Anting και Foshan είναι στην Κίνα.

 4. avatar Kos g2

  Άντε κάντε κάτι χρήσιμο

 5. avatar γερμανικό;

  OXI

 6. avatar Giorgis

  Η τελευταία πρόταση τα λέει όλα. Η VW θεωρεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως εναλλακτική τεχνολογία και όχι ως την mainstream τεχνολογία του μέλλοντος. Κι ας έχει δηλώσει η Κίνα και πολλές άλλες χώρες ότι δεν θα πουλιέται τίποτα άλλο πέρα από οχήματα μηδενικών ρύπων από το 2030 και μετά. Δηλαδή σε μια δεκαετία. Όπως και να\' χει, η VW έχει θέσει στόχο τις 100 χιλιάδες οχήματα για του χρόνου όταν η Tesla θα έχει ξεπεράσει ήδη τις 600 χιλιάδες με τη λειτουργία του εργοστασίου στην Κίνα που θα ξεκινήσει λειτουργία σε λίγους μήνες. Για να μην αναφέρω ότι η VW δεν έχει ακόμη ούτε εργοστάσιο μπαταριών οπότε θα είναι εξαρτημένη από άλλους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει