Ένα από τα πολύ σπάνια όσο και «διάσημα» αυτοκίνητα της Ferrari μόλις ξεκίνησε την ανακατασκευή του. Πρόκειται για την Ferrari 275 GTB4 του Steve McQueen.

Ο νέος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θέλοντας να επαναφέρει το όχημα στην αρχική-αυθεντική του κατάσταση, αλλά και θέλοντας να αποδείξει την αυθεντικότητα του, το πήγε στην «Ferrari Classiche», δηλαδή το τμήμα της εταιρείας που είναι υπεύθυνο για τις παραπάνω ενέργειες.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε μετατρέψει το μοντέλο σε Spider (ανοικτή δηλαδή έκδοση), και σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει ότι για να πάρει το μοντέλο την πιστοποίηση της αυθεντικότητας του πρέπει να βρίσκεται στην κατάσταση από την οποία άφησε το εργοστάσιο, πάρθηκε η απόφαση το μοντέλο να γίνει ακριβώς όπως πριν! Μια διαδικασία που απαιτεί να τοποθετηθούν πάλι η οροφή, και όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα στην ιστορική πλέον Ferrari 275 GTB4, αποκλειστικά από τους ειδικούς.

Εδώ αξίζει να θυμηθούμε ότι ο Steve McQueen αγόρασε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατά τα γυρίσματα της ταινίας Bullit, μιας εκ των ταινιών που τον έκαναν αγαπητό ιδιαίτερα στους φίλους του αυτοκινήτου, καθώς και ότι στη συγκεκριμένη ταινία ο McQueen οδηγούσε μια Ford Mustang.

Πηγή: autotriti.gr