Χιλιάδες πιστοί επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες μια μικρή πόλη στο Μιζούρι των ΗΠΑ, θέλοντας να δουν τη σορό μιας καλόγριας, η οποία «έχει αποσυντεθεί ελάχιστα» από το 2019, τη χρονιά δηλαδή που ενταφιάστηκε. Το πλήθος των πιστών που επισκέπτεται το μοναστήρι ελπίζει να γίνει μάρτυρας «θαύματος».

Οι επισκέπτες έρχονται από όλη τη χώρα για να δουν και να αγγίξουν το σώμα της αδελφής Wilhelmina Lancaster, η οποία πέθανε σε ηλικία 95 ετών το 2019 και εκτάφηκε τον Απρίλιο με το σώμα και τα ρούχα της ακόμα άθικτα. Μεταξύ 10.000 και 15.000 πιστών επισκέφθηκαν το παρεκκλήσι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Ημέρας Μνήμης, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Κλίντον Λάρι Φις

Η εκταφή της σορού της αδελφής Βιλελμίνας Λάνκαστερ έγινε τον περασμένο Απρίλιο, και η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η σορός της έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στην καθολική κοινότητα, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι η απουσία αποσύνθεσης αποτελεί «σημάδι αγιότητας», και άλλους να λένε ότι πρόκειται για όχι και τόσο σπάνιο φαινόμενο που εξηγείται λογικά.

Η αδελφή Βιλελμίνα Λάνκαστερ υπήρξε ιδρύτρια του τάγματος των Βενεδικτίνων της Μαρίας, Βασίλισσας των Αποστόλων στο Γκάουερ του Μιζούρι. Η εκταφή της σορού της έλαβε χώρα τον περασμένο Απρίλιο, προκειμένου αυτή να ενταφιαστεί εκ νέου σε διαφορετικό σημείο, μετά από την πρόσφατη ανέγερση ενός παρεκκλησιού.

Δεδομένου ότι η καλόγρια έφυγε από τη ζωή πριν από 4 χρόνια και ενταφιάστηκε σε ένα απλό ξύλινο φέρετρο, χωρίς η σορός της να υποβληθεί σε ταρίχευση, οι μοναχές περίμεναν να αντικρίσουν μόνο τα οστά της αγαπημένης τους Βιλελμίνας όταν ανοίχτηκε ο τάφος. Το θέαμα όμως που αντίκρισαν ήταν πολύ διαφορετικό, αφού η σορός της έδειχνε σχεδόν άθικτη και ακόμα και το ράσο της φαινόταν να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, μεταδίδει η New York Post.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τάγματος, που επικαλείται το αμερικανικό πρακτορείο, οι μοναχές δεν σκόπευαν αρχικά να δημοσιοποιήσουν το γεγονός, όμως κάποιο άτομο δημοσίευσε ένα ιδιωτικό email και ξαφνικά η είδηση άρχισε να ξαπλώνεται με ταχύ ρυθμό.

«Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία, το κλίμα ήταν γαλήνιο και ευλαβικό» δήλωσε στο Associated Press o Σάμιουελ Τζάκσον, ένας καθολικός πατέρας από το Κάνσας που επισκέφθηκε τη σορό με τον γιο του την περασμένη εβδομάδα.