Από την μία άκρη του κόσμου έως την άλλη, καθημερινά οι ειδήσεις είναι πολλές. Πεπειραμένοι φωτορεπόρτερ «τραβάνε» φωτογραφίες που αποτυπώνουν τα σημαντικότερα γεγονότα που απασχολούν τη παγκόσμια κοινή γνώμη και όχι μόνο… Κάποιοι φωτογράφοι, απαθανατίζουν τοπία και μέρη μαγικά που μας ταξιδεύουν… Ο κάθε άνθρωπος ερμηνεύει διαφορετικά τα «κλικ», ένα όμως είναι το σίγουρο, ότι οι φωτογραφίες προκαλούν δέος.

Το γεγονός ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις είναι αποδεδειγμένο. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Γράφει ιστορία ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Australian Open

Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε το πρωί της Παρασκευής (27/01) τον Κατσάνοφ με 3 -1 και έβαλε πλώρη για την κατάκτηση του Australian Open. O Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε μια ιστορική πρόκριση στον τελικό του τουρνουά, μετά τη μεγάλη νίκη του με 3-1 σετ (7-6, 6-4, 6-7, 6-3) και προκρίθηκε πανηγυρικά για τον τελικό. Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και χάρισε μια ιστορική πρόκριση για το Ελληνικό τένις.

Ο Τσιτσιπάς αυτή τη φορά θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση του πρώτου Grand Slam στην καριέρα του, γεγονός που θα τον κάνει τον Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, κέρδισε τον Τόμι Πολ με 3-0 σετ στον δεύτερο ημιτελικό του Australian Open και έκλεισε ραντεβού με τον Στέφανο Τσιτσιπά για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής, σε μια επανάληψη της μεγάλης μονομαχίας τους στο Roland Garros το 2021.

Θρήνος στην Καλιφόρνια μετά το διπλό μακελειό

Σε κατάσταση σοκ συνεχίζει να βρίσκεται η πολιτεία της Καλιφόρνια, μετά τα δύο απανωτά περιστατικά μαζικών πυροβολισμών. Η αστυνομία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τα αμερικανικά ΜΜΕ εξακολουθεί να εξετάζει όλα τα στοιχεία, σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τα κίνητρα των δύο δραστών. Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα σε επιθέσεις στην Καλιφόρνια εναντίον δυο αγροκτημάτων που διέπραξε το ίδιο πρόσωπο, μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τις αρχές, οι οποίες διευκρίνισαν πως ο ύποπτος έχει τεθεί υπό κράτηση. Στις ΗΠΑ, που δυστυχώς έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους περιστατικά με πολλά θύματα -ήδη μέσα στον Ιανουάριο 45 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από πυροβόλα όπλα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Gun Archive Violence-, τα δύο μακελειά στην Καλιφόρνια ξεχωρίζουν. Διότι η βία με πυροβόλα όπλα είναι μάλλον σπάνια στην ασιατική κοινότητα, ενώ οι δράστες είναι ηλικιωμένοι, ηλικίας 72 και 67 ετών.

Στη φωτογραφία, γυναίκες πήγαν σε μια αγρυπνία προς τιμήν των θυμάτων πυροβολισμού στο στούντιο χορού Star Ballroom τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, στο Monterey Park της Καλιφόρνια.

Η μαγευτική ανατολή του ήλιου στη Γερμανία

Ο ήλιος ανατέλλει πάνω από την κορυφή του βουνού Feldberg ενώ η γύρω περιοχή καλύπτεται από ομίχλη κοντά στη Φρανκφούρτη, στη Γερμανία, Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023. Το ηλιοβασίλεμα εντυπωσιάζει πάνω από τα σύννεφα… Για τους ρομαντικούς αυτό το κλικ ξεχωρίζει…

Πάπας Φραγκίσκος: Η ομοφυλοφιλία δεν είναι έγκλημα

Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος τοποθετήθηκε σχετικά με την ομοφυλοφιλία, χαρακτηρίζοντας άδικους τους νόμους που την ποινικοποιούν. «Ο Θεός αγαπά όλα τα παιδιά του όπως ακριβώς είναι» τόνισε ο Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας και κάλεσε τους καθολικούς επισκόπους που υποστηρίζουν τους νόμους να καλωσορίσουν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην εκκλησία. «Το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι έγκλημα», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε την Τρίτη στο Associated Press. «Δεν είναι έγκλημα. Ναι, αλλά είναι αμαρτία. Ωραία, αλλά πρώτα ας κάνουμε διάκριση μεταξύ αμαρτίας και εγκλήματος» ανέφερε. «Είναι επίσης αμαρτία η έλλειψη φιλανθρωπίας μεταξύ μας», πρόσθεσε.

«Αυτοί οι επίσκοποι πρέπει να μπουν σε μια διαδικασία μεταστροφής», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να εφαρμόσουν «τρυφερότητα, παρακαλώ, όπως ο Θεός έχει για τον καθένα από εμάς».

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν το Κίεβο

Νέα αεροπορική επίθεση στην Ουκρανία πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης (26/1) οι Ρώσοι ενώ Ουκρανοί αξιωματούχοι συνιστούν στους κατοίκους της χώρας να σπεύσουν στα καταφύγια. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαιρετίζει την απόφαση των Δυτικών για την αποστολή αρμάτων μάχης και έβαλε τον πήχη ακόμη ψηλότερα ζητώντας τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και μαχητικά αεροπλάνα για να τα χρησιμοποιήσει η χώρα όσο πιο γρήγορα γίνεται στον πόλεμο με την Ρωσία. Στη φωτογραφία, μια γυναίκα στέκεται στην κορυφή ενός κρατήρα δίπλα σε ένα κατεστραμμένο σπίτι μετά από ρωσική επίθεση με ρουκέτα στην Hlevakha του Κίεβου την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου.

Ξεκίνησαν το ταξίδι τους τα αποδημητικά πουλιά

Χιλιάδες γερανοί και άλλα αποδημητικά πουλιά συρρέουν καθώς η ομίχλη καλύπτει την περιοχή της λίμνης Χούλα, βόρεια της Θάλασσας της Γαλιλαίας, στο βόρειο Ισραήλ. Περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο πουλιά από περίπου 400 διαφορετικά είδη περνούν από την κοιλάδα του Ιορδάνη στην Αφρική και επιστρέφουν στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του έτους και να φτιάξουν τις φωλιές τους.

Παράπονα για τη φυλακή κάνει ο Άντριου Τέιτ

Παράπονα για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές όπου θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου έκανε ο Άντριου Τέιτ, ο influencer που συνελήφθη για sex trafficking. Ο μισογύνης Τέιτ πρόκειται να παραμείνει στη φυλακή μαζί με τον αδερφό του, αφού οι αρχές της Ρουμανίας συνεχίζουν τις έρευνες στην έπαυλη που διατηρούσε στη χώρα.

Σε ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τους followers του το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για «κατασρίδες, κοριούς και ψείρες». Ο 36χρονος Τέιτ προσθέτει ότι θα συνεχίσει, μάλιστα, να στέλνει email από τη φυλακή χαρακτηρίζοντας τα ως «καθημερινά μαθήματα από μια άδικη προφυλάκιση». «Προσπαθούν να με σπάσουν. Με έχουν ρίξει σε ένα κελί χωρίς φως. Οι μοναδικοί μου “φίλοι” τα βράδια είναι οι κατσαρίδες, οι ψείρες και οι κοριοί» έγραψε ο Τέιτ και πρόσθεσε: «Όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι με πηγαινοφέρνουν στα δικαστήρια, εγώ παραμένω ήρεμος. Προσπαθούν να γεμίσουν με μίσος την καρδιά μου». Το “παρακαλώ” και το ευχαριστώ είναι πάντα μαζί μου. Στις δύσκολες στιγμές δεν πρέπει να ξεχνάτε τους καλούς τρόπους».

«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή – Η πιο αιματηρή χρονιά από το 2005

Κορυφώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο 9 Παλαιστινίων, κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στη Δυτική Όχθη. Οι φόβοι για πλήρη ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση αυξάνονται μετά την πιο αιματηρή χρονιά εδώ και δεκαετίες. Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν ρουκέτες από τη Γάζα το πρωί της Παρασκευής (27/01), στις οποίες το Ισραήλ απάντησε με πυραυλικές επιθέσεις. Η Ουάσιγκτον εξέφρασε ανησυχία για την κλιμάκωση της ισραηλινοπαλαιστινιακής βίας, αφού οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν την Πέμπτη(26/01) εννέα Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια επιδρομής στη Δυτική Όχθη.

Στη φωτογραφία, Παλαιστίνιοι καίνε λάστιχα και κυματίζουν την εθνική σημαία κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της ισραηλινής στρατιωτικής επιδρομής στην πόλη Τζενίν, κατά μήκος του συνοριακού φράχτη με το Ισραήλ, στα ανατολικά της Λωρίδας της Γάζας, την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023.