Ο Σεργκέι Λαβροφ είχε ταξιδέψει επίσημα στην Ιαπωνία το 2018 και φέρεται να πήρε μαζί του, τόσο την ερωμένη του, όσο και μία πορνοστάρ, σύμφωνα με φωτογραφία που τράβηξε τότε, αλλά μόλις βγήκε στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρει το newlinesmag.com, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είχε ταξιδέψει στο Τόκιο λίγο μετά την δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ και μάλιστα την περίοδο που ο ίδιος ζητούσε βοήθεια από την Ιαπωνία για τον εντοπισμό του Ρώσου κατασκόπου. Μάλιστα, το New Line που δημοσίευσε την επίμαχη φωτογραφία από το 2018, σημειώνει ότι το στιγμιότυπο έχει τραβηχτεί έξω από το εστιατόριο του Τόκιο.

Επίσης, το theins.ru αναφέρει ότι δίπλα στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, είναι η Σβετλάνα Πολιάκοβα και η πορνοστάρ Εκατερίνα Λομπάνοβα που είναι γνωστή με το ψευδώνυμο «Lizzy Sex Relax». Παράλληλα, τονίζει πως στη φωτογραφία φαίνονται ο Ταϊβανέζος επιχειρηματίας Angelo Koo, ο πρώην ιδιοκτήτης αλυσίδας στριπτιτζάδικων Gennady Rovner και ο επίσημος διερμηνέας του Λαβρόφ.

Η μελαχρινή γυναίκα στα αριστερά θεωρείται η ερωμένη του Λαβρόφ, ενώ η ξανθιά γυναίκα στα δεξιά είναι η πορνοστάρ Εκατερίνα Λομπάνοβα

Σύμφωνα με το New Line, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λαβρόφ παίρνει σε επίσημο ταξίδι την ερωμένη του, καθώς υπάρχουν πολλές σχετικές αναφορές στο παρελθόν. Παρόλα αυτά, αναφέρει ότι κάνει εντύπωση το γεγονός, πως ο ίδιος ή άτομα που είναι επαγγελματικά δίπλα του, εμφανίζονται τη διάρκεια επίσημων επισκέψεων στο εξωτερικό να φωτογραφίζονται μαζί με γυναίκες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του της ερωτικής βιομηχανίας.

Χαρακτηριστικά, φέρνει ως παράδειγμα μία πτήση στη Νορβηγία από το 2017, όπου η Μαρία Ζαχάροβα εμφανίζεται δίπλα στην πορνοστάρ Anastasia Vashukevich από την Λευκορωσία και έβγαλαν φωτογραφία μέσα στο αεροπλάνο του Λαβρόφ.

Η φωτογραφία από το 2017: