Το να μένει κάποιος σε ουρανοξύστη στις ΗΠΑ θεωρείται προνόμιο ως ένα βαθμό, λόγω της οικονομικής θέσης του που λογικά κατέχει, όμως αυτό το σκεπτικό δεν ισχύει για το κτίριο City Bank-Farmers Trust Company της Νέας Υόρκης, το οποίο έχει μετατραπεί σε «φυλακή» τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με τους nytimes.com, στο κτίριο που κατασκευάστηκε το 1931 και αποτελείται από 59 ορόφους και 750 διαμερίσματα, χαλάει συνέχεια το ασανσέρ και μέχρι στιγμής κανείς δεν προθυμοποιείται να το φτιάξει οριστικά. «Η κατάσταση είναι ανησυχητική και γελοία», δηλώνουν ορισμένοι ένοικοι, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν μάταια λύση.

Με βάση μαρτυρίες που παραθέτουν οι New York Times, από τον Νοέμβριο, ο ουρανοξύστης μαστίζεται από μεγάλες διακοπές λειτουργίας του ανελκυστήρα που έχουν ανατρέψει την καθημερινότητα και έχουν παγιδεύσει τους κατοίκους με κινητικά προβλήματα μέσα στα διαμερίσματά τους.

Το ασανσέρ μπορεί για ώρες να βρίσκεται εκτός λειτουργίας, με τους ενοίκους που δίνουν ενοίκιο το λιγότερο 5.000 δολάρια το μήνα για ένα απλό διαμέρισμα, να έχουν βγει εκτός εαυτού.

Η στάση των διαχειριστών

Παρόλα αυτά, δεν φαίνεται να βρίσκεται σύντομα λύση στο πρόβλημα, καθώς σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διαχειριστές του κτιρίου φέρεται να θέλουν να «κλείσουν στόματα».

Συγκεκριμένα, ο γερουσιαστής της Πολιτείας Μπράιαν Κάβανα, η Yuh-Line Niou και ο σύμβουλος Christopher Marte δήλωσαν ότι συνεργάζονταν με τους ενοίκους και τις υπηρεσίες της πόλης για να επιλύσουν το πρόβλημα. Όμως με βάση όσα είπαν οι ένοικοι, φέρεται σε ορισμένες περιπτώσεις να υπάρχουν όροι στα συμβόλαια τους, οι οποίοι απαγορεύουν δημόσια τοποθέτηση για προβλήματα που αφορούν το κτίριο.

Μάλιστα, ορισμένοι ένοικοι υποστήριξαν ότι φοβούνται αντίποινα από τους διαχειριστές, όπως έξωση ή αύξηση ενοικίου.

Μέχρι στιγμής, δεν φέρεται να βρίσκεται σύντομα λύση, σύμφωνα με τους New York Times, ενώ το γεγονός έχει απασχολήσει έντονα και τα τοπικά Μέσα της Νέας Υόρκης.