Το δικαστήριο ανηλίκων της Μπολόνια έδωσε το «πράσινο φως» σήμερα, Τρίτη, για τη χειρουργική επέμβαση και τη δυνατότητα πραγματοποίησης μεταγγίσεων σε παιδί, ηλικίας μόλις δυο ετών, το οποίο υποφέρει από σοβαρή καρδιακή πάθηση και έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο Σαντ Όρσολα.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, οι αντιεμβολιαστές γονείς του μικρού είχαν ζητήσει με επιμονή να χρησιμοποιηθεί, για όσες μεταγγίσεις χρειαστούν, μόνον αίμα μη εμβολιασμένων δωρητών.

Η υπόθεση έλαβε σημαντική δημοσιότητα ενώ έντονη υπήρξε και η αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας της χώρας, με αποτέλεσμα να κινηθούν και οι δικαστικές αρχές.

Ιταλία κορονοϊός

Περισσότεροι από 400 οι σημερινοί θάνατοι στη χώρα

Εν τω μεταξύ, τα νέα περιστατικά κορονοϊού στην Ιταλία είναι 101.864 και 415 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 999.095 διαγνωστικά τεστ, το 10,2% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 1.376 ασθενείς, δηλαδή 47 λιγότεροι από χθες Δευτέρα. Στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 18.337 (338 λιγότεροι σε σύγκριση με το προηγούμενο 24ωρο). Στη φάση αυτή, στην Ιταλία οι πολίτες που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό είναι 1.927.800.