Σάλος έχει ξεσπάσει στη Μεγάλη Βρετανία στην είδηση ότι μια μητέρα κράτησε την κόρη της μακριά από το σχολείο για σχεδόν δύο χρόνια υπό τον φόβο να κολλήσει κορονοϊό, παρά το γεγονός ότι ο ιός ενέχει χαμηλό κίνδυνο για τα παιδιά.

Η Λίζα Ντίαζ ξεκίνησε για πρώτη φορά να διδάσκει στα παιδιά της την Έλενα, εννέα ετών και τον Άλεξ, 12 ετών, από το σπίτι τον Μάρτιο του 2020, όταν ο Μπόρις Τζόνσον έκλεισε τα σχολεία κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown.

Αλλά ακόμη και όταν άνοιξαν ξανά οι αίθουσες, η Λίζα, από το Γουίγκαν, αρνήθηκε να στείλει κανένα από τα παιδιά της πίσω και επέτρεψε στον Άλεξ να παρακολουθήσει ξανά τον Νοέμβριο του 2021 αφού έλαβε δύο δόσεις του εμβολίου.

Τώρα αντιμετωπίζει πρόστιμο 2.500 λιρών και ακόμη και ποινή φυλάκισης – αλλά είπε ότι δεν θα κάνει πίσω.

Οι φόβοι της μητέρας

Μιλώντας στο Good Morning Britain σήμερα, η Λίζα είπε: «Η ανησυχία μου είναι ότι ο Covid βλάπτει τα παιδιά». Και ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν «αριθμοί ρεκόρ νοσηλειών» για παιδιά κατά τη διάρκεια του κύματος της μετάλλαξης Όμικρον.

«Η αφήγηση ότι είναι ήπια είναι απλώς ένα παραμύθι», ισχυρίστηκε. «Ειλικρινά, ο μεγαλύτερος φόβος μου ως γονιός είναι ότι τα παιδιά μου θα καταλήξουν με Covid για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της η μητέρα των 2 παιδιών έγινε δέκτης πυρών για την πρακτική της από τους παρουσιαστές και καλεσμένους της εκπομπής.

Ο Δρ Hilary καλεσμένος της εκπομπής είπε ότι περίπου το 2% των νοσηλειών από Covid αφορούν παιδιά κάτω των 17 ετών και η Όμικρον είναι γνωστό ότι είναι λιγότερο σοβαρή στα παιδιά.

Και είπε ότι εκτός αν η Λίζα κρατά την Έλενα (σ.σ. την κόρη της) «φυλακισμένη στο σπίτι», κάθε Βρετανός θα πρέπει να περιμένει ότι θα εκτεθεί στον ιό.

Ο Richard Madeley είπε ότι η μικρή θα πρέπει να είναι «απομονωμένη στο σπίτι 24/7» για να αποφευχθεί εντελώς ο κίνδυνος του Covid. «Ακόμα κινδυνεύει να πάει στα μαγαζιά ή σε μια βόλτα», είπε.