Μέχρι μέσα 18 Απριλίου παρατείνει τους περιορισμούς με στόχο την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας η Πολωνία. Την ανακοίνωση έκανε την Τετάρτη (7/4) ο υπουργός Υγείας τονίζοντας πως η χώρα αγωνίζεται να αντιμετωπίσει ένα τρίτο κύμα μολύνσεων, για το οποίο οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να επιδεινωθεί εξαιτίας του συγχρωτισμού στη διάρκεια του Πάσχα.

Η υπηρεσία υγείας της Πολωνίας έχει φθάσει στα όρια εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19. Σε μερικές περιφέρειες οι συσκευές μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής παραλίγο να εξαντληθούν και η κυβέρνηση επέβαλε σε όλη τη χώρα αυστηρότερους περιορισμούς στις καθημερινές δραστηριότητες σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τη μετάδοση της νόσου.

«Έχουμε μια δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία -χθες ήταν κατειλημμένες περισσότερες από 34.500 κλίνες και χρησιμοποιούνταν πάνω από 3.300 αναπνευστήρες. Τα επίπεδα αυτά, που βρίσκονται κοντά στο 80%, είναι επικίνδυνα επίπεδα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Άνταμ Νιντζίλσκι όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αποφασίσαμε ότι οι ισχύοντες περιορισμοί θα παραταθούν για περίοδο πάνω από μια εβδομάδα… Οι κανονισμοί ασφαλείας θα ισχύουν μέχρι τις 18 Απριλίου» πρόσθεσε.

Ο Νιντζίλσκι δήλωσε πως οι συνέπειες της αύξησης της κινητικότητας στη διάρκεια του σαββατοκύριακου του Πάσχα των καθολικών θα είναι φανερές στις στατιστικές της επόμενης εβδομάδας και ότι μια αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων είναι πιθανή.

Οι παιδικοί σταθμοί, τα εμπορικά κέντρα, τα ξενοδοχεία, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα θα παραμένουν κλειστοί στο πλαίσιο των περιορισμών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.