Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα επισκεφθεί τη Σκωτία αυτή την εβδομάδα για να απευθύνει έκκληση στους Σκωτσέζους να απορρίψουν τον στενό αυτονομισμό αφού η πρωθυπουργός της Σκωτίας ζήτησε να διεξαχθεί ένα ακόμα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Sun, αναφέρει το ΑΠΕ.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε χθες πως ελπίζει ότι μια καλή επίδοση του κόμματός της, του SNP, σε εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου θα της δώσει την εξουσιοδότηση να πραγματοποιήσει ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

«Ο Τζόνσον πρόκειται να επισκεφθεί τη Σκωτία αυτή την εβδομάδα καθώς ξεκινά μια ολική προσπάθεια να διασώσει την Ένωση του Ηνωμένου Βασιλείου», σύμφωνα με το δημοσίευμα. «Αναμένεται να χρησιμοποιήσει το ταξίδι για να απευθύνει μια θερμή έκκληση προς τους Σκωτσέζους να απορρίψουν τον στενό αυτονομισμό και να χαιρετίσει τα οφέλη του είναι κάποιος μέλος του Ηνωμένου Βασιλείου».

Η Σκωτία τάχθηκε κατά της ανεξαρτησίας της σε ποσοστό 55% έναντι 45% σε δημοψήφισμα του 2014. Ωστόσο, η πλειονότητα των Σκωτσέζων τάχθηκε υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit, ενδυναμώνοντας τα αιτήματα των Σκωτσέζων αυτονομιστών για ένα νέο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας αφού η χώρα συνολικά ψήφισε υπέρ της αποχώρησής της από την ΕΕ.