Σε νέο γύρο αμφιλεγόμενων δηλώσεων πέρασε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, λέγοντας την Πέμπτη πως δεν πρόκειται να κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

«Σας το λέω, δεν πρόκειται να το κάνω. Είναι δικαίωμά μου», είπε ο Μπολσονάρου σε ζωντανή συνέντευξη που μεταδόθηκε σε πολλές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Την ίδια ώρα, αμφισβήτησε ξανά την αποτελεσματικότητα της μάσκας ως μέτρο περιορισμού της πανδημίας.

Ο ακροδεξιός ηγέτης προέβλεψε μάλιστα πως το Κογκρέσο δεν θα ζητήσει πιθανότατα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των Βραζιλιάνων για την Covid-19.

Ο Μπολσονάρου, φανατικός υποστηρικτής του Τραμπ, έχει υποβαθμίσει επανειλημμένως τη σοβαρότητα της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι κόλλησε και ο ίδιος το καλοκαίρι.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα προκάλεσε και πάλι χρησιμοποιώντας ομοφοβικά σχόλια για να διαμαρτυρηθεί για τον φόβο που προκαλεί στους συμπολίτες του ο κορονοϊός.

«Όλοι θα πεθάνουμε κάποια στιγμή. Δεν έχει νόημα να προσπαθείς να ξεφύγεις από την πραγματικότητα. Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε μια χώρα ομοφυλοφίλων. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να το παλέψουμε», είπε σύμφωνα με το πρακτορείο AFP.

Την πορτογαλική λέξη «maricas» επιστράτευσε, που είναι ο μειωτικός τρόπος να χαρακτηρίζεις κάποιον ομοφυλόφιλο.

Την ίδια ώρα, η Βραζιλία μετρά τον δεύτερο βαρύτερο φόρο αίματος από τον κορονοϊό, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ…