Ο φακός έπιασε την τρομακτική στιγμή όπου ο κόσμος φωνάζει πανικόβλητος όσο ένα μεγάλο κομμάτι βράχου αποκολλάται από τη θέση του και πέφτει στο νερό, πολύ κοντά σε ανθρώπους που είχαν καταλύσει με τροχόσπιτα σε παραλία στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας.

Το γεγονός έφερε μεγάλη κινητοποίηση των αρχών, καθώς ανησυχούσαν μήπως αποκλειστούν οι άνθρωποι που έκαναν κάμπινγκ στις ακτές.

Η κατολίσθηση έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου σε πολυσύχναστη παραλία του νησιού Λα Γκομέρα και αναστάτωσε όσους απολάμβαναν τη θέα σε μπαρ πάνω στην ακτή.

Κομμάτια του βράχου εκτοξεύτηκαν πολύ κοντά στα τροχόσπιτα, χωρίς να σημειωθεί ωστόσο τραυματισμός. Κάποια θάφτηκαν μάλιστα κάτω από το χώμα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των αυτοπτών μαρτύρων, υπήρχαν στην παραλία προειδοποιητικές πινακίδες για κίνδυνο κατολίσθησης, κάποιοι έκαναν ωστόσο τη βόλτα τους πολύ κοντά στο σημείο.

Σωστικά συνεργεία με σκυλιά έφτασαν στην περιοχή αναζητώντας ανθρώπους που μπορεί να είχαν εγκλωβιστεί. Η παραλία έκλεισε και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί αγνοούμενοι.

Πέντε άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν με ελικόπτερο…