Η Βικτόρια, η πολιτεία με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στην Αυστραλία, τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε τον πιο βαρύ απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού μέχρι σήμερα, καθώς οι Αρχές ανακοίνωσαν 15 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 725 κρούσματα μόλυνσης.

Τα κρούσματα ήταν 439 μία ημέρα νωρίτερα. Τα προηγούμενα θλιβερά ρεκόρ, 723 κρούσματα και 13 θάνατοι σε μία ημέρα, είχαν καταγραφεί την περασμένη εβδομάδα.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η τοπική κυβέρνηση στη Βικτόρια επέβαλε μια σειρά από μέτρα, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα, έκανε αυστηρότερους τους περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών και έδωσε εντολή να κλείσουν πολλές επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων δεν θεωρείται απόλυτα απαραίτητη, για να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού.

Επίσης, αναπτύχθηκαν στην πολιτεία επιπλέον δυνάμεις του στρατού, ενώ ανακοινώθηκε ότι όποιος παραβιάζει την απομόνωση -ειδικά εάν έχει επιβεβαιωθεί πως μολύνθηκε από τον κορονοϊό- θα καλείται να πληρώνει πρόστιμο ύψους ως και 20.000 δολαρίων Αυστραλίας (ή περίπου 12.130 ευρώ).

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.