Σε κλινική εισήχθη ο Αυστραλός Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση Ίαν Θορπ προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη και τον εθισμό του στο αλκοόλ, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Ο 31χρονος, ο οποίος δήλωσε συντετριμμένος από την αποτυχία του να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012, εισήχθη σε κλινική την Τετάρτη, αναφέρει η εφημερίδα «Daily Telegraph». Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Θορπ επέστρεψε στο πατρικό του ύστερα από 18 μήνες που έζησε στην Ελβετία, ενώ στις αρχές της εβδομάδας τραυματίστηκε σε πτώση.

Ο Θορπ, παγκόσμιος πρωταθλητής στα 14 του και νικητής πέντε χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων, είχε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να προσαρμοστεί με την αποχώρησή του από το άθλημα αλλά και το βάρος της δημοσιότητας, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο. Στην αυτοβιογραφία του αποκαλύπτει τον αγώνα που έδωσε με την κατάθλιψη και την εξάρτησή του από το αλκοόλ.

«Ούτε καν η οικογένειά μου δεν γνωρίζει ότι έχω περάσει μεγάλο διάστημα της ζωής μου αγωνιζόμενος να αντιμετωπίσω, αυτό το οποίο θα περιέγραφα, ως απόλυτη κατάθλιψη», είπε.

Ο ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός, Άλαν Τζόουνς, στενός φίλος του Θορπ δήλωσε ότι ο Ολυμπιονίκης έχει «δυσκολία στο να αναγνωρίσει τα προβλήματά του».