Ανοίγει ξανά αύριο το φημισμένο πολυκατάστημα του Παρισιού Galeries Lafayette

Άρχισε στις 11 Μαΐου στη Γαλλία η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό


ΚΟΣΜΟΣ
15:14
29/05/2020
Ανοίγει ξανά αύριο το φημισμένο πολυκατάστημα του Παρισιού Galeries Lafayette
loading

Τους πρώτους καταναλωτές εδώ και περίπου τρεις μήνες θα δεχθεί αύριο το φημισμένο πολυκατάστημα του Παρισιού Galeries Lafayette, που θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του το πρωί, μετά το πράσινο φως που του άναψε η ηγεσία της αστυνομίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση της επιχείρησης.

Η απόφαση αυτή βασίζεται στο χθεσινό διάταγμα που δημοσίευσε η αστυνομία του Παρισιού, με το οποίο καταργούσε εκείνο το οποίο διέτασσε το κλείσιμο των Galeries Lafayette της λεωφόρου Haussmann για το κοινό, «προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση» του κορονοϊού.

Ο διοικητής της αστυνομίας εξηγεί ότι έλαβε την απόφαση αυτή λόγω της «ευνοϊκής εξέλιξης στην υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στο Παρίσι και στη μείζονα περιφέρεια της πρωτεύουσας» και καθώς η επιδημία, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους 28.662 άνθρωποι στη Γαλλία, υποχωρεί ημέρα με την ημέρα σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία.

Με το ίδιο χθεσινό διάταγμα επιτρέπεται επίσης η επαναλειτουργία του εμπορικού κέντρου Italie 2 στο Παρίσι.

Το πολυκατάστημα, όπως και πολλά άλλα μεγάλα εμπορικά κέντρα στο Παρίσι, έκλεισε ύστερα από κυβερνητική απόφαση που απαγόρευε τη λειτουργία επιχειρήσεων με επιφάνεια άνω των 40.000 m2 στην περιοχή του Παρισιού λόγω των δυνητικών κινδύνων για την υγεία, και παρέμενε κλειστό παρά τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, που στη Γαλλία ξεκίνησε στις 11 Μαΐου, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Στο δελτίο Τύπου της, οι Galeries Lafayette τονίζουν πως το εμβληματικό τους κατάστημα στο Boulevard Haussmann θα ανοίξει εκ νέου το Σάββατο στις 11:00 (12:00, ώρα Ελλάδος) "αυστηρώς συμμορφούμενο προς τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τη σωματική απόσταση".

«Ο αριθμός των πελατών θα είναι περιορισμένος και η ροή των επισκεπτών θα οργανώνεται με βάση συγκεκριμένες εισόδους και εξόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η απαιτούμενη αναλογία του ενός ατόμου ανά 10 m2» τονίζει το πολυκατάστημα.

Έχουν επίσης ληφθεί και άλλα προληπτικά μέτρα: η υποχρεωτική χρήση μάσκας για πελάτες και υπαλλήλους, η παροχή υδροαλκοολικού τζελ, σήμανση στο έδαφος για την τήρηση των αποστάσεων και η εγκατάσταση παραθύρων πλεξιγκλάς στα ταμεία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει