Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε ένα βίντεο του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, στο οποίο εμφανίζεται να χαλαρώνει με το σκύλο του στο σπίτι.

Η φράση «Ποιος νομίζεις ότι είσαι;» κυριαρχεί στο Twitter, με πολλούς να θεωρούν ότι ο Άμπε αγνοεί τα δεινά όσων πλήττονται από τον κορονοϊό.

Το βίντεο του Άμπε ήταν μια απάντηση στον δημοφιλή μουσικό Γεν Χόσινο, ο οποίος ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να χορεύει στο σπίτι του και να προτρέπει τον κόσμο να συνεργαστεί.

«Σε μια περίοδο κατά την οποία ο κόσμος παλεύει να επιβιώσει, το να δείχνεις ένα βίντεο με τέτοια πολυτέλεια….. είναι να αναρωτιέται κανείς «Ποιος νομίζεις ότι είσαι;», ανέφερε ένας χρήστης στο Twitter.

Άλλοι χρήστες του Twitter, πάντως, υπερασπίστηκαν τον Άμπε, λέγοντας ότι ακόμα και ο πρωθυπουργός δικαιούται ένα διάλειμμα.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ιαπωνία ξεπέρασε τα 6.000, όπως μετέδωσε χθες το κρατικό δίκτυο NHK. Πρόκειται για το πρώτο σαββατοκύριακο από τότε που η Ιαπωνία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μεγάλα αστικά κέντρα για να ανακόψει την εξάπλωση του κορονοϊού.