Το μεγαλύτερο street party της Ευρώπης, γεμάτο χρώματα και φαντασμαγορικά κοστούμια, συνεχίζεται στο δυτικό Λονδίνο με εκατοντάδες χιλιάδες θεατές να συρρέουν για να δουν το καρναβάλι του Notting Hill.

Με το θερμόμετρο να φτάνει τους 26 βαθμούς- καλοκαίρι στο Λονδίνο…- διοργανώθηκε η μεγάλη παρέλαση που μετέτρεψε τη βρετανική πρωτεύουσα σε ένα τεράστιο πάρτι με χορό και μουσική.

Με την ολοκλήρωση του καρναβαλιού, τη δεύτερη ημέρα του, εκτιμάται πως οι επισκέπτες θα έχουν φτάσει το ένα εκατομμύριο.

Δουλειά είχε και η Scotland Yard, σύμφωνα με την Daily Mail, η οποία προχώρησε σε 93 συλλήψεις, κυρίως για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών φρόντισαν τουλάχιστον 300 ανθρώπους που είτε είχαν τραύματα στα πόδια είτε υπέστησαν τραύματα λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ. Σαράντα πέντε άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Εκτός από το να κάνει τη δουλειά της, η αστυνομία του Λονδίνου δεν παρέλειψε να συμμετάσχει και στο πάρτι, με ένα χορευτικό.

Το καρναβάλι διοργανώνεται στο Notting Hill από το 1960. Αρχικός διοργανωτής ήταν η κοινότητα ανθρώπων από την Αφρική και την Καραϊβική, που ζούσαν στην περιοχή.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο