Αναζητούν τους παράνομους με θερμικές κάμερες

Συλλογή στοιχείων από αεροφωτογραφίες στη Βρετανία


ΚΟΣΜΟΣ
19:03
25/06/2013
Αναζητούν τους παράνομους με θερμικές κάμερες
3
loading

Αεροσκάφος εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες αποκάλυψε εκατοντάδες μετανάστες που ζούσαν παράνομα σε καλύβες και γκαράζ στη Βρετανία.

Οι αρχές στην περιοχή Berkshire ξόδεψαν 24.000 λίρες σε πτήσεις συλλογής πληροφοριών ούτως ώστε να φτιαχτεί ένας ακριβής τρισδιάστατος χάρτης κάθε κτηρίου στην πόλη.

Το αεροσκάφος πετούσε συλλέγοντας θερμικά σήματα από κατασκευές έξω από τα κυρίως κτήρια, που μπορεί να δείχνουν πως χρησιμοποιούνται για καταλύματα.


Ανάλυση ενός μικρού μέρους της δίωρης πτήσης οδήγησε στον εντοπισμό 210 ύποπτων χώρων.

Το τοπικό συμβούλιο εκτιμά πως ζουν παράνομα στην πόλη από 300 έως 3000 άνθρωποι.

Οποιοσδήποτε εντοπιστεί να ζει παράνομα σε τέτοιους χώρους βρίσκεται αντιμέτωπος με έξωση και οι σπιτονοικοκύρηδες με βαριά πρόστιμα. Πολλοί από τους «ενοίκους» πληρώνουν έως και 100 λίρες την εβδομάδα και ζουν σε πρωτόγονες συνθήκες χωρίς νερό ή θέρμανση.

«Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε πως δεν υπάρχουν άνθρωποι που να ζουν σε επισφαλείς συνθήκες, χωρίς θέρμανση ή σε μέρη που δεν είναι σύννομα με τους κανονισμούς πυροπροστασίας και πυρασφάλειας», τόνισε ο επικεφαλής των αρμόδιων υπηρεσιών Ray Haslam.

«Οι αεροφωτογραφίες είναι μία από τις τακτικές που χρησιμοποιούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα κι ελπίζουμε πως οι ενδείξεις από τα εξωτερικά κτίσματα θα μας επιτρέψουν να έχουμε μια σωστή εικόνα για το πόσα τέτοια κτίσματα υπάρχουν, πόσα κατοικούνται και πού βρίσκονται», πρόσθεσε. «Θα μπορέσουμε να διασταυρώσουμε τις πληροφορίες μας και να δούμε εάν διαθέτουν έγκυρο ενεργειακό πιστοποιητικό, όπως απαιτεί ο κανονισμός».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar KEKROPAS

  Ο μεγαλος αδελφος ειναι παντου και παρακολουθει.. Υπομονη.. Θα ερθει και η σειρα μας.. Πλεον τιποτα δε μενει κρυφο.. Ψηφιακη τηλεοραση, ιντερνετ, κινητα, ωεβκαμς, δορυφοροι,γπσ..

 2. avatar Βασίλης

  Μα καλά , κάνουν έτσι για μόνο 3000 άτομα! Εμείς έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες και δεν κάνουμε τίποτα!!! Στην Αγγλία, βάζουν πρόστιμο και στους ιδιοκτήτες των ακινήτων... πόσα χρόνια είμαστε πίσω τελικά!

  1. avatar nikolaos

   αν εξηγείσουμε το(τριτοκοσμικό )δια του τρεια ,ο πόλεμος της τρείας έγινε πριν πέντε χιλιάδες χρονοια οπότε εμείς είμαστε στην εποχή του μπέστε σκύλοι αλέστε .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει