Την στιγμή της σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη, ο Ιταλός ακαδημαϊκός Ντάριο Αλμπαρέλο βρισκόταν στο βήμα των ομιλητών του επιστημονικού συμποσίου σεισμολογίας που πραγματοποιείται στη βορειοδυτική επαρχία Κοτζάελι, στην περιοχή του Μαρμαρά.

Το 6ο Διεθνές Συμπόσιο Σεισμολογίας ξεκίνησε την Τετάρτη σε ένα ξενοδοχείο στην πόλη Μπασισκέλε της επαρχίας Κοτζάελι.

Ο Ντάριο Αλμπαρέλο, λέκτορας στο τμήμα φυσικών επιστημών, γεωλογίας και περιβάλλοντος του ιταλικού πανεπιστημίου της Σιένα, έκανε την ομιλία του όταν σημειώθηκε το μεσημέρι ο σεισμός των 5,7 βαθμών.

Ο Αλμπαρέλο είπε πως αντιλήφθηκε το σεισμό από το ταρακούνημα ενός πολυέλαιου στην αίθουσα ομιλιών του συμποσίου, και σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, εκτίμησε ότι πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό σεισμό.

Το κοινό και τα υπόλοιπα μέλη του συμποσίου αντέδρασαν πολύ ήρεμα με τον καθηγητή να υπογραμμίζει, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, πως ο σεισμός που βίωσαν ήταν ένα σημαντικό δεδομένο για αυτούς.

Οχτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών σημειώθηκε χθες μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας ζημιές μεταξύ άλλων σε δύο τζαμιά. Το σεισμολογικό παρατηρητήριο του Κάντιλι και το Ινστιτούτο Σεισμολογικών Ερευνών ανακοίνωσαν πως το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων δυτικά της Κωνσταντινούπολης, στη θάλασσα του Μαρμαρά, νότια της Σηλυβρίας.