Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι θα μεταβεί την Τρίτη στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ανώτερους Πακιστανούς αξιωματούχους για να συζητήσουν σχετικά με την ειρηνευτική διαδικασία στην χώρα του.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αφγανικής προεδρίας, η συνάντηση αυτή οργανώθηκε από τον Κέρι με στόχο την αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν, έπειτα από την ένταση που υπάρχει εδώ και εβδομάδες ανάμεσα στις δύο χώρες όσον αφορά συνοριακές διενέξεις και την ειρηνευτική διαδικασία, πρόσθεσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Καρζάι, Αϊμάλ Φάιζι, από την Καμπούλ.

Παράλληλα και ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι ο Κέρι προσφέρθηκε να φιλοξενήσει συνάντηση ανάμεσα στον Καρζάι και ανώτερους Πακιστανούς αξιωματούχους στις Βρυξέλλες την Τετάρτη.

«Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου τριμερούς διαλόγου που πραγματοποιείται κατά την διάρκεια αυτής της κυβέρνησης», σημείωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι στην συνάντηση θα μετάσχουν επίσης εκτός του Καρζάι ο Αφγανός υπουργός Άμυνας Μπισμίλαχ Χαν Μοχαμάντι, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν στρατηγός Άσφακ Καγιάνι και ο Πακιστανός υπουργός Εξωτερικών Τζαλίλ Τζιλάνι.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής εκπρόσωπο της αφγανικής προεδρίας Φάιζι, ο Αφγανός πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι το Πακιστάν δεν εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις που ανέλαβε όσον αφορά την ειρηνευτική διαδικασία στο Αφγανιστάν και σημείωσε ότι η υπομονή του αφγανικού λαού εξαντλείται.

«Το μήνυμά μας στο Πακιστάν είναι ότι φτάνει πια -αυτήν την φορά θα πούμε στο Πακιστάν ότι η υπομονή του λαού μας εξαντλείται και ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε κι άλλο το Πακιστάν να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του για την ειρήνη στο Αφγανιστάν», πρόσθεσε ο Φάιζι.