Όταν η Lily Aird από το Heathfield της Μεγάλης Βρετανίας από ένα δραστήριο και γεμάτο ενέργεια κοριτσάκι, άρχισε να περπατά εντελώς ξαφνικά σε ηλικία 2 ετών με δυσκολία, η μητέρα της κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά!

Η Claire πήγε την κόρη της στο γιατρό και μερικούς μήνες μετά από πολλές εξετάσεις και θεραπείες βγήκε η διάγνωση. Η 2χρονη τότε κόρη της έπασχε από αρθρίτιδα.

Η ασθένεια αυτή εμφανίζεται συνήθως σε ηλικιωμένους. Από εκείνη τη στιγμή η Claire ήξερε ότι η ζωή της Lily θα άλλαζε για πάντα.

Η μητέρα της μπορούσε να καταλάβει ότι το να τρέχει, να παίζει, να χορεύει και να περπατά θα ήταν σχεδόν αδύνατο για τη μικρή, εκτός κι αν οι γιατροί έβρισκαν μια θεραπεία που θα απάλυνε τον αφόρητο πόνο που ένιωθε στα γόνατα και τους γοφούς της.

«Όταν έμαθα ότι είχε αρθρίτιδα έπαθα σοκ. Άρχισα να κλαίω και ανησυχούσα ότι δε θα ήταν σε θέση να κάνει ό,τι και τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της. Σκέφτηκα “γιατί το δικό μου παιδί;”. Η ζωή της θα είναι ένα συνεχές μπες-βγες στα νοσοκομεία» είπε η μητέρα της.

Αρχικά οι γιατροί της έκαναν ενέσεις κορτιζόνης και υγρού ibuprofen στα γόνατα και τους γοφούς της για να «μουδιάζουν». Αυτό όμως της προσέφερε προσωρινή ανακούφιση και οι γιατροί κατάλαβαν ότι η κατάστασή της ήταν πολύ πιο σοβαρή. Κατέληξαν στο ότι η καλύτερη θεραπεία για την περίπτωσή της θα ήταν φάρμακα που χρησιμοποιούνται σε χημειοθεραπείες για ασθενείς με καρκίνο.

Η χρόνια νεανική ρευματοειδής αρθρίτιδα πλήττει ένα στα 10.000 παιδιά, όμως είναι εξαιρετικά σπάνια σε παιδιά ηλικίας από δύο ετών και κάτω.