Οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε σφοδρές μάχες στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας όπως και τρία παιδιά σε βομβαρδισμούς στην ανατολική επαρχία Μπουκάμαλ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν συγκρούσεις ξέσπασαν κοντά σε στρατιωτικό φυλάκιο στην είσοδο της πόλης όπου εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες μαίνονται σκληρές μάχες.

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ εξέδωσε σήμερα διάταγμα για τη συγκρότηση επιτροπής αρμόδιας για τις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του Μεγάλου Τζαμιού των Ομεϊάδων στο Χαλέπι, σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Πρόεδρος της επιτροπής θα είναι ο κυβερνήτης της πόλης Μοχαμάντ Ουαχίντ Ακαντ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι καθεστωτικές δυνάμεις βομβάρδισαν αρκετές τοποθεσίες στο Χαλέπι.

Στη βορειοδυτική Συρία, όπου ο συριακός στρατός διεξάγει επιχείρηση εδώ και μια εβδομάδα για να ανακαταλάβει θέσεις στρατηγικής σημασίας που έχουν περιέλθει στον έλεγχο των ανταρτών, οι σκληρές συγκρούσεις συνεχίζονται γύρω από τη σημαντική στρατιωτική βάση Ουάντι Ντάιφ, τη μεγαλύτερη της επαρχίας Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι αντάρτες, που πολιορκούν τη βάση την τελευταία εβδομάδα “έριξαν ρουκέτες” προς την πλευρά της, διευκρίνισε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Άμπντελ Ραχμάν.

Επίσης στην επαρχία Ιντλίμπ, οκτώ οχήματα του τακτικού στρατού καταστράφηκαν στις σφοδρές συγκρούσεις κοντά σε στρατιωτικό οδόφραγμα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που εδρεύει στη Βρετανία και στηρίζει τις πληροφορίες του σε ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών επί του πεδίου.

Στη Μπουκάμαλ της ανατολικής Συρίας, τρία παιδιά ηλικίας 6, 7 και 12 ετών, σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό του στρατού.

Στην περιοχή της Δαμασκού, η αεροπορία σφυροκοπά τομείς που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών κοντά στην πρωτεύουσα, όπως και τοποθεσίες στις επαρχίες Ντέιρ Εζόρ (ανατολική), Λαττάκεια και Ράκα (βόρεια).

Στη Ντεράα, το λίκνο του κινήματος αμφισβήτησης στο νότο, όπου ένα παιδί σκοτώθηκε από πυρά ελεύθερου σκοπευτή, κατέφθασαν ενισχύσεις του στρατού στην τοποθεσία Γασμ, ετοιμάζοντας επικείμενη έφοδο.

Χθες Κυριακή τα βίαια επεισόδια στοίχισαν τη ζωή 150 ανθρώπων, κυρίως πολιτών.