Ο Θεός είναι «ουδέτερου φύλου», σύμφωνα με τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι

Παρά το γεγονός ότι του αποδίδουμε πάντα αρσενικά χαρακτηριστικά


ΚΟΣΜΟΣ
19:31
27/11/2018
Ο Θεός είναι «ουδέτερου φύλου», σύμφωνα με τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι
10
loading

Μια από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές διαμάχες έχει πια απάντηση, αν πιστέψουμε τουλάχιστον τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι.

Μιλώντας στην εκκλησία St Martin in the Fields στην Πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου, ο αιδεσιμότατος είπε: «Η ανθρώπινη γλώσσα για τον Θεό είναι ανεπαρκής και ως έναν βαθμό μεταφορική. Ο Θεός δεν είναι πατέρας με τον ίδιο τρόπο που γίνεται ένας άνθρωπος πατέρας. Ο Θεός δεν είναι άντρας ή γυναίκα. Ο Θεός είναι ουδέτερου φύλου. Ο Θεός δεν μπορεί να οριστεί».

Ο αιδεσιμότατος που πάντρεψε τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ τον Μάιο μίλησε και για την αξία του να θυμούνται οι πιστοί «ποιος είναι ο Θεός».

Το ίδιο είχε δηλώσει επισήμως και η Καθολική Εκκλησία το 1992, με την Κατήχηση Νο 239 από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο: «Ο Θεός δεν είναι άντρας ή γυναίκα: είναι ο Θεός»…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar l.v.

  .......πολύ απλή ερώτηση :

  εικόνα - σχήμα - μορφή κεφαλιού\'
  ανθρώπου παρουσία γενικά\'
  φυσιολογική ;

 2. avatar 321γ

  Αφού ο Χριστός αναφέροταν στο Θεό ως πατέρα πως γίνεατι να μην είναι άνδρας?

  1. avatar Σανός.

   Μην ανακατεύεσε με ξένες οικογένειες.

 3. avatar ₯™

  Αναφέρεται στην παράδοση ότι ένας φιλόσοφος περπατούσε πάνω κάτω σε μια παραλία αναλογιζόμενος τον Θεό (πως να είναι κτλ). Στην παραλία αυτή ένα μικρό παιδί κουβαλούσε με ένα κουβαδάκι νερό από την θάλασσα και το έριχνε σε ένα λάκκο που είχε σκάψει στη άμμο. Αυτό γινόταν για αρκετή ώρα μέχρι που κίνησε το ενδιαφέρον του φιλοσόφου ο οποίος πλησίασε το παιδί και το ρώτησε τι κάνει. Εκείνο του απήντησε ότι προσπαθεί να χωρέσει την θάλασσα μέσα στο λάκκο του και ο φιλόσοφος έξαλλος του απάντησε ότι αυτό είναι αδύνατο. Δεν γίνεται. Τότε το παιδί που ήταν άγγελος του απάντησε: αυτό σου φαίνεται αδύνατο αλλά δεν σου φαίνεται αδύνατο το ότι εσύ προσπαθείς να χωρέσεις τον Θεό στο μυαλό σου! Τώρα πως μερικοί νομίζουν ότι \"η θάλασσα χώρεσε στο λάκκο που έσκαψαν στην άμμο\" είναι απορίας άξιο.

 4. avatar ΝΣ

  Κάμποσα χρόνια πριν απορούσα πως πολλαπλασιάζονται.Μετά κατάλαβα ότι αυτό το ευχάριστο έργο το είχαν αναλάβει Ελληνες,Ιταλοί,Ισπανοί και τώρα τελευταία Πακιστανοί ,Ινδοί,Αφρικανοί...

 5. avatar 19:46

  Οι θεολογικές σχολές δημιουργούν επαγγελματίες λειτουργούς,για να εργάζονται στις δογματικές εκκλησίες.Αν δεν αναγεννηθεί ο άνθρωπος,δεν γίνει πραγματικός μαθητής Ιησού Χριστού, μέχρι που θα αναχωρήσει από αυτή την ζωή,και δεν περπατά στα βήματα της Καινής Διαθήκης,δεν πρόκειται να γνωρίσει τον Πατέρα Θεό, Ιησού Χριστό, Άγιο Πνεύμα=1.Και είπεν Ο!Ο!Ο! Θεός ας καμωμεν άνθρωπον κατ\'εικονα ημών,καθ\'ομοιωσιν ημών.και ειδεν Ο!Ο!Ο! Θεός,και είπε Κύριος Ο!Θεός,Ο Δε Κύριος,και ευλογητός Ο!Θεός,Εγώ είμαι Θεός Ο! Παντοκράτωρ,και είπεν Ο! Θεός προς τον Μωυσή,Εγώ είμαι Ο! Ων, Λέγει προς αυτήν ο Ιησούς,Γυναι,πιστεύεις μοι, ότι έρχεται ώρα,οτε ούτε εις το όρος τούτο, ούτε εις τα Ιεροσόλυμα θέλετε προσκυνήσει τον Πατέρα.Οι αληθινοί προσκυνηται θέλουσι προσκυνήσει τον Πατέρα εν πνεύματι καί αληθεια.Ο! Θεός είναι πνεύμα\'και οι προσκυνουντες αυτόν,εν πνεύματι καί αληθεια πρέπει να προσκυνωσι.Εγω είμαι το Α και το Ω,η αρχή και το τέλος,λέγει ο Κύριος,Ο!Ων και Ο!Ην και Ο!Ερχόμενος,Ο! Παντοκράτωρ.Δυστηχως,οι θρησκείες, τις οποίες δημιούργησαν οι άνθρωποι, διότι δεν θέλησαν,και δεν θέλουν να υποταχτούν στο θέλημα του Θεού, κρύβουν την Αλήθεια, κρύβουν το Πρόσωπο του Ιησού Χριστού,για προσωπικά τους οφέλη,και φιλοδοξίες.Αλλα ο Θεός μιλά,και τα πρόβατα Του, ακούν την φωνή Του.Και σαν καλός Ποιμένας έβαλε την ψυχή Του,για την Σωτηρία όλης της ανθρωπότητας.

  1. avatar Σανός.

   Δέν υπάρχει θεός,υπάρχουν συμφέροντα και αφελείς ανθρωποι.

 6. avatar Πριόλιθος 2016

  Σαν το Jason Αντιγόνη ένα πράγμα ε?

 7. avatar Σανός.

  Ο θεός συμφωνεί;

  1. avatar Θεός…

   Ναι τέκνο μου !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει