Η ρωσική πρεσβεία στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι δεν έχει λάβει επίσημο αίτημα από το Λονδίνο για την έκδοση δύο ανδρών που οι βρετανικές αρχές θεωρούν ύποπτους ως δράστες της επίθεσης με τον νευροτοξικό παράγοντα Novitchok εναντίον του πρώην διπλού Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρεσβείας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Σε δημοσίευμα του η βρετανική εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές και πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας, ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι το Λονδίνο είναι έτοιμο να υποβάλει στη Μόσχα αίτημα έκδοσης δύο υπόπτων για την υπόθεση Σκριπάλ. Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι εισαγγελείς έχουν ολοκληρώσει το αίτημα έκδοσης και είναι έτοιμο για υποβολή.

«Δεν έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη σε τέτοια ανεπιβεβαίωτα, κίβδηλα δημοσιεύματα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος του Foreign Office χαρακτήρισε στο Sputnik «εικασία» το δημοσίευμα

«Απλά περισσότερες εικασίες. Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και οτιδήποτε επίσημο θα χρειαστεί να έρθει από την αστυνομία», είπε ο εκπρόσωπος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.