Ο δήμαρχος και ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης συνελήφθησαν από την τοπική αστυνομία για υπόθεση διαφθοράς, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης με το όνομα «Τυφώνας», στην πόλη Dourados της Βραζιλίας.

Οι συλλήψεις συνολικά 28 ατόμων έγιναν τα ξημερώματα της Πέμπτης με την κατηγορία εξαπάτησης, δωροδοκίας και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Οι δημοτικοί άρχοντες κατηγορούνται ότι «εξαφάνιζαν» περίπου το 10% κάθε χρηματοδότησης για δημόσια έργα στην περιοχή.

Οι εισαγγελικές αρχές θεωρούν το δήμαρχο της πόλης από το 2008, Άρι Αρτούζι, επικεφαλής του δικτύου, ενώ στους συλληφθέντες συγκαταλέγονται, εκτός από τον αντιδήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους, επιχειρηματίες της περιοχής και ένας διευθυντής τοπικού νοσοκομείου.

Η σύζυγος του δημάρχου μάλιστα, η οποία συνελήφθη στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, κατηγορείται ότι πλήρωσε πλαστική εγχείριση με χρήματα από τις εν λόγω δραστηριότητες.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο φαίνεται ο δήμαρχος και η σύζυγός του να παραλαμβάνουν, σε δύο τουλάχιστον ξεχωριστές περιπτώσεις, χαρτονομίσματα, προϊόν, σύμφωνα με την αστυνομία, παράνομων δραστηριοτήτων.

Μετά τη σύλληψη του δημάρχου, η αστυνομία βρήκε στο σπίτι του 100.000 ρεάλ (περίπου 45.000 ευρώ) σε μετρητά.