Μόνο ένας στους δέκα Γερμανούς πιστεύει ότι η επόμενη γενιά θα ζήσει καλύτερες μέρες από τους γονείς της. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε για την εφημερίδα Die Welt οι Γερμανοί έδωσαν τις πιο απαισιόδοξες απαντήσεις πάνω σε θέματα σχετικά με τη ζωή και την καθημερινότητα που έχουν δώσει τα τελευταία δέκα χρόνια.

«Πρωταθλητές της απαισιοδοξίας» τους ονομάζει η ιταλική εφημερίδα Republica, η οποία παρουσίασε ένα γράφημα με σκοπό να αναδείξει πως οι Ιταλοί είναι λίγο πιο αισιόδοξοι σχετικά με το μέλλον, τους συγκριτικά με τους Γερμανούς. Σύμφωνα με το γράφημα βέβαια οι Κινέζοι, είναι στην κορυφή της απασιοδοξίας.

Πράγματι, όπως αναφέρει και το Bloomberg, στις περισσότερο χρεωμένες χώρες συμπεριλαμβανομένων της Ισπανίας και της Βρετανίας ζουν πιο αισιόδοξοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν το βλέμμα τους στραμμένο περισσότερο στο μακροπρόθεσμο μέλλον.

«Το ερώτημα αν η υπεραισιοδοξία οδήγησε στο υψηλό χρέος, ή αν το υψηλό χρέος δημιουργεί την ανάγκη αισιοδοξίας μοιάζει με το ερώτημα αν το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό», αναφέρει το δίκτυο.

Ωστόσο η Die Welt προσπαθεί να προσδώσει μία νότα αισιοδοξίας στη φύση των Γερμανών αναφέροντας ότι σύμφωνα με την έρευνα «σχεδόν το 40% των Γερμανών πιστεύουν ότι η οικονομία θα βελτιωθεί τα επόμενα χρόνια, ενώ αντίθετα το 52% των Γάλλων, το 51% των Ισπανών και το 46% θεωρούν ότι η οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει».