Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκινάει σήμερα σε αυτοσχέδια δικαστική αίθουσα στην Αστυνομική Ακαδημία του Καΐρου η δίκη των 75 κατηγορουμένων για συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια που ακολούθησαν τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία από αμέλεια περιλαμβάνονται εννέα αστυνομικοί και τρεις αξιωματούχοι από το Αλ-Μάσρι. Αρκετοί από τους κατηγορούμενους είναι οπαδοί του ποδοσφαίρου, καθώς και κάποιοι που φέρεται ότι επωφελήθηκαν για να προκαλέσουν επεισόδια.

Την 1η Φεβρουαρίου 74 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 1.000 τραυματίστηκαν σε επεισόδια που ξέσπασαν μετά  από ποδοσφαιρικό αγώνα στο στάδιο της πόλης Πορτ Σάιντ μεταξύ οπαδών των ομάδων Αλ-Μάσρι και Αλ-Άχλι.

Φανατικοί οπαδοί της ομάδας του Καΐρου αλ-Αχλι, γνωστοί ως «Ούλτρας», έχουν πραγματοποιήσει μαζικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Αίγυπτο ζητώντας την τιμωρία των ενόχων. Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης κατηγορούν το κυβερνών στρατιωτικό συμβούλιο ότι ενορχήστρωσε τις δολοφονίες προκειμένου να παραμείνει για μεγαλύτερο διάστημα στην εξουσία.