Αποθρασύνθηκαν εντελώς τα κυκλώματα που κλέβουν μέταλλα τα οποία πωλούν σε εταιρείες για ανακύκλωση. Έως τώρα έκλεβαν από ανεγειρόμενες οικοδομές, από αυλές σπιτιών, από υποσταθμούς της Αρχής Τηλεπικοινωνιών και Ηλεκτρισμού και αλλού. Τώρα άρχισαν να ξηλώνουν και κατοικημένα σπίτια. Απίστευτο, αλλά συμβαίνει!

Πριν δύο περίπου βδομάδες, όπως γράφει στην ιστοσελίδα του ο Φιλελεύθερος, μια τέτοια σπείρα χτύπησε στο Γέρι. Μετά από παρακολούθηση κατοικίας και αφού διαπίστωσαν ότι η κατοικία δεν χρησιμοποιείτο προσωρινά, τη διέρρηξαν και στην κυριολεξία την ξεγύμνωσαν, αφαιρώντας σχεδόν όλα τα αλουμινένια πορτοποράθυρα.

Άφησαν μερικά πίσω προφανώς είτε γιατί δυσκολεύτηκαν, είτε γιατί φοβήθηκαν. Η ιδιοκτήτρια της οικίας είπε ότι υπέστη σοκ μόλις αντίκρισε το σπίτι της με τα έπιπλα εντός εκτεθειμένα και τα ερμάρια ανακατεμένα. Η ίδια ρώτησε τον γείτονά της κατά πόσον αντελήφθη οτιδήποτε, για να την πληροφορήσει ότι κι αυτός είχε πέσει θύμα κλοπής, αφού άγνωστοι αφαίρεσαν εξαρτήματα από το όχημα του.

Η ιδιοκτήτρια ανέφερε ότι προέβη σε καταγγελία στο ΤΑΕ Λευκωσίας, ενώ επειδή αδυνατεί οικονομικά να τοποθετήσει νέα, έβαλε προσωρινά νάιλον για προστασία του περιεχομένου από τη βροχή. Για το θέμα είναι ενήμερος και ο Δήμος της περιοχής.

Στο μεταξύ, πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι παρόμοια κρούσματα έχουν αυξηθεί τελευταία στη Λευκωσία, αφού οι παράνομοι είτε ερχόμενοι από τα κατεχόμενα, είτε διαμένουν εδώ, παρακολουθούν συγκεκριμένους στόχους και όταν αντιληφθούν ότι πρόκειται για ακατοίκητα σπίτια, κτυπούν αστραπιαία.