Πολιτικό όργανο του Σαρκοζί η υπηρεσία αντικατασκοπείας

Αυτό υποστηρίζουν στο βιβλίο τους τρεις γάλλοι δημοσιογράφοι


ΚΟΣΜΟΣ
7:20
20/01/2012
Πολιτικό όργανο του Σαρκοζί η υπηρεσία αντικατασκοπείας
loading

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γαλλία ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε σήμερα και στο οποίο η υπηρεσία αντικατασκοπείας της χώρας χαρακτηρίζεται «πολιτικό όργανο» του προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

Στο βιβλίο «Ο κατάσκοπος του προέδρου» οι δημοσιογράφοι Ολιβιά Ρεκασάν, Ντιντιέ Ασού και Κριστόφ Λαμπέ σκιαγραφούν ένα «δηλητηριώδες» πορτρέτο του Μπερνάρ Σκαρσινί, του προϊστάμενου της Κεντρικής Διεύθυνσης Εσωτερικών Πληροφοριών (DCRI), η οποία ιδρύθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου Σαρκοζί.

Βασιζόμενοι σε μαρτυρίες - στην πλειοψηφία τους ανώνυμες - οι συγγραφείς κατηγορούν τον Σκαρσινί ότι είναι στην υπηρεσία του προέδρου. Υποστηρίζουν επίσης ότι η DCRI, η οποία δημιουργήθηκε το 2008 με τη συγχώνευση της Διεύθυνσης Παρακολούθησης της Τρομοκρατίας (DST) και των Γενικών Πληροφοριών (RG), έχει παρεκκλίνει από την αποστολή της.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν, στον οποίο υπάγεται η DCRI, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter διέψευσε κατηγορηματικά ότι η υπηρεσία είναι πολιτικό όργανο στην υπηρεσία της εξουσίας. Τόνισε μάλιστα ότι είναι απολύτως λάθος να λέει κανείς ότι η DCRI κατασκοπεύει πολιτικούς. Διέψευσε επίσης ότι υπάρχει μια ειδική ομάδα που διαθέτει μικρόφωνα και εισβάλει σε πληροφοριακά συστήματα παραβιάζοντας κάθε νόμιμο πλαίσιο, όπως υποστηρίζεται στο βιβλίο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει