Ο Chandra Wisnu είναι γνωστός ως ο «άνθρωπος-φουσκάλα». Κι αυτό γιατί πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια δερματική ασθένεια, εξαιτίας της οποίας το σώμα του είναι γεμάτο με μεγάλα εξογκώματα σαν φουσκάλες.

Ο 57χρονος άνδρας που κατάγεται από την Ινδονησία και έχει τέσσερα παιδιά βγαίνει σπανίως από το σπίτι του και όταν το κάνει, καλύπτει το πρόσωπό του με ένα κομμάτι ύφασμα και γυαλιά ηλίου για να μην τρομάζουν και τον κοροϊδεύουν όσοι τον βλέπουν.

Το πρόσωπό του άρχισε να «μεταμορφώνεται» όταν ο Chandra ήταν 19 ετών. Μέχρι τα 24 του είχαν απλωθεί στην πλάτη του και όταν έφτασε στην ηλικία των 32 είχαν «καλύψει» όλο του το σώμα.

Οι γονείς του τον είχαν πάει σε διάφορους γιατρούς και δερματολόγους, αλλά όλοι έμεναν σαστισμένοι από τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.

Του είπαν ότι η κατάστασή του ήταν γενετική και μάλλον προκαλούνταν από μια ανωμαλία στο νευρικό σύστημα, που οδηγεί στη δημιουργία όγκων στο δέρμα ή τα κόκκαλα.

Όσες κρέμες κι αν του συνέστησαν να δοκιμάσει δεν έκαναν τίποτα.

Μη μπορώντας να βρει θεραπεία και μην έχοντας τα χρήματα για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις ο Chandra έπρεπε να μάθει να ζει με την ασθένειά του.

«Δεν υπάρχει θεραπεία για μένα. Μου έλεγαν να δω τον ένα δερματολόγο μετά τον άλλο, επειδή δεν ήξεραν τι να κάνουν για να με κάνουν καλά. Μετά από αυτό ο πατέρας μου δεν έβλεπε κανένα λόγο για να με πάει στο νοσοκομείο και από τότε δεν έχω ξαναπάει σε γιατρό. Η ασθένεια επηρεάζει πολύ τη ζωή μου. Οι φουσκάλες με κάνουν να νιώθω έντονη φαγούρα και πληγιάζουν όταν έχει ζέστη» λέει ο ίδιος.

Για να αποφύγω να ξύσω το δέρμα μου και για να μην τραβώ τα βλέμματα των ανθρώπων, φοράω τρία μπουφάν και καλύπτω το κεφάλι μου όταν βγαίνω έξω. Όταν με κοιτάνε περίεργα νιώθω τρομερά ανασφαλής και θυμωμένος. Οι άνθρωποι φοβούνται, τους φοβίζει το τρομακτικό μου πρόσωπο και νομίζουν ότι θα κολλήσουν. Γι’ αυτό κι εγώ τους αποφεύγω. Βγαίνω πολύ σπάνια έξω και το κάνω μόνο για να πάρω την κόρη μου από το σχολείο. Αλλά και τότε κρύβομαι γιατί δε θέλω να της λένε ότι έχει ένα μπαμπά με απαίσιο πρόσωπο» προσθέτει.

Η επί 33χρόνια σύζυγός του Nanik Tri Haryani λέει: «Πριν από πολλά χρόνια, όταν είχε πρωτοεμφανιστεί η ασθένειά του και είχε αρχίσει να αλλάζει εξωτερικά, ο Chandra μου είπε να φύγω και να μην ξαναγυρίσω. Αλλά αρνήθηκα. Βλέποντάς τον να συνεχίζει με η ζωή του, για μένα ήταν ένα σημάδι τρομερής θέλησης και δύναμης και όχι αδυναμίας».

Ο 57χρονος πήρε την απόφαση να δείξει το πρόσωπό του στον κόσμο τώρα, ελπίζοντας ότι θα βρεθεί κάποια θεραπεία, καθώς πρόσφατα ανακάλυψαν ότι δύο από τα τέσσερα παιδιά του πάσχουν από την ίδια ασθένεια.