Αποζημίωση που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο λίρες θα εισπράξει η 22χρονη Catrin Pugh ύστερα από τρομακτικό τροχαίο στις Γαλλικές Άλπεις το 2013, στο οποίο υπέστη εγκαύματα στο 96% του σώματός της.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, πιστεύεται πως η Pugh είναι ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που επέζησε με τόσο σοβαρά εγκαύματα.

Η νεαρή Βρτανίδα έμεινε επί τρεις ημέρες σε τεχνητό κώμα, έχει ήδη υποβληθεί σε περισσότερες από 200 χειρουργικές επεμβάσεις και σταδιακά προσπαθεί να ξαναβρεί τη ζωή της.

Μεταξύ άλλων, η Pugh έχει υποστεί μόνιμη βλάβη στο οπτικό νεύρο με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα όρασης.

«Είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο γενναίους ανθρώπους που έχω γνωρίσει», δήλωσε ο δικηγόρος της που την εκπροσώπησε στη δίκη της εναντίον της εταιρείας του λεωφορείου στο οποίο επέβαινε όταν συνέβη το τροχαίο. «Τίποτα δεν μπορεί να επανορθώσει για όλα αυτά που πέρασε και περνάει αλλά με αυτό τον διακανονισμό θα μπορεί να πληρώνει για τη φροντίδα που χρειάζεται και να αντιμετωπίσει πιο εύκολα το μέλλον».

Ήταν 19 χρονών η Pugh όταν επιστρέφοντας από εκδρομή για σκι στις Άλπεις, τον Απρίλιο του 2013, το λεωφορείο με το οποίο ταξίδευε τράκαρε και τυλίχτηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα τον θάνατο του οδηγού- ο οποίος χαρακτηρίστηκε ήρωας γιατί απέφυγε την πτώση στο γκρεμό- και τον τραυματισμό δεκάδων επιβατών.

Όταν την ανέσυραν από τα απομεινάρια του λεωφορείου ήταν τόσο σοβαρά τραυματισμένη που της έδιναν μία πιθανότητα στις 1000 για να επιζήσει.

«Θυμάμαι να καίγομαι, είναι ένα συναίσθημα που δυσκολεύομαι να περιγράψω», λέει η 22χρονη σήμερα, «ήταν σαν σκηνή από ταινία τρόμου. Πίστευα πως θα πεθάνω, θυμάμαι να με ρωτούν πού πονάω και εγώ να ουρλιάζω πως πονάω παντού».

Νοσηλεύτηκε επί οκτώ μήνες στο Whiston Hospital, Merseyside με τους γονείς και τα αδέλφια της στο πλευρό της. Με την ανάρρωσή της είχε να παλέψει και με το μετατραυματικό στρες, έπρεπε να μάθει να περπατά ξανά και ακόμα δυσκολεύεται να πιάσει πράγματα λόγω των τραυμάτων στα χέρια της. Το πιο δύσκολο όμως, όπως λέει, ήταν το πρόβλημα της όρασής της.

losiaj2 losiaj3 losiaj4 losiaj5 losiaj6