Ημίγυμνες γυναίκες και άνδρες «λούστηκαν» με ψεύτικο αίμα με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για το διάσημο φεστιβάλ ταύρων της Ισπανίας.

Η Hannah Rose Bailey από την Αυστραλία ήταν μία από τους 75 ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν έξω από την κεντρική πλατεία της Παμπλόνα, την Τρίτη.

Η 22χρονη φορούσε μόνο τα εσώρουχά της και κέρατα ταύρων, ενώ έχυνε το ψεύτικο αίμα πάνω της, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από την AnimaNaturalis και την PETA. Οι ακτιβιστές απαιτούν να δοθεί ένα τέλος στο σκληρό φεστιβάλ με τους ταύρους στην Παμπλόνα και να σταματήσουν τα βασανιστήρια των ζώων.

Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα φτάσουν στην πόλη για να δουν από κοντά το φεστιβάλ των ταύρων όπου οι δρομείς θα οδηγήσουν τα ζώα στους δρόμους. Το βράδυ μάλιστα διοργανώνονται ταυρομαχίες.

«Ο βασανισμός και η δολοφονία των ζώων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ως ψυχαγωγία», είπε η Hannah και πρόσθεσε: «Καλούμε την Ισπανία να τελειώσει και να καταδικάσει το φεστιβάλ με τους ταύρους και τις ταυρομαχίες που ακολουθούν και, μαζί τους, να τελειώσει η τρομακτική δυστυχία και η κακοποίηση των ταύρων».

Οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στη συγκέντρωση ήταν από την Ισπανία, τη Σουηδία, τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ίδιοι προσπαθούν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση κατά της σκληρότητας και των βασανιστηρίων των ζώων. Εκπρόσωπος της διαμαρτυρίας ανέφερε επίσης ότι 54 ταύροι πεθαίνουν στο φεστιβάλ κάθε χρόνο το οποίο πραγματοποιείται στην Παμπλόνα από τις 7 Ιουλίου έως τις 14.

Δείτε τις φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία…

bloodbath1 bloodbath2 bloodbath3 bloodbath4 bloodbath5 bloodbath6 bloodbath7