Το χωριό των 800 κατοίκων όπου χιλιάδες άνθρωποι θέλουν να μείνουν

Έχουν κατατεθεί περισσότερες από 5.000 αιτήσεις για εγκατάσταση


ΚΟΣΜΟΣ
14:24
01/07/2016
Το χωριό των 800 κατοίκων όπου χιλιάδες άνθρωποι θέλουν να μείνουν
4
loading

Το χωριό Καϊτανγκάτα της Νέας Ζηλανδίας που προσπαθεί να προσελκύσει νέους κατοίκους προσφέρει πολύ συμφέρουσες προϋποθέσεις σε μερικές οικογένειες που θα πάνε να εγκατασταθούν εκεί, έχει κατακλυστεί από χιλιάδες αιτήσεις ενδιαφερομένων από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, ανακοίνωσε ο δήμαρχός του.

Το χωριό έχει 800 κατοίκους, ενώ η τοποθεσία αυτή και ο αγροτικός τομέας που ανθεί στα περίχωρά του μπορεί να απασχολεί περισσότερους από χίλιους ανθρώπους. Το χωριό επιδιώκει εδώ και καιρό να προσελκύσει κόσμο. Έπειτα από μια έκθεση για την απασχόληση, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να προσφέρει σε οκτώ οικογένειες ένα σπίτι και ένα κτήμα αντί 230.000 δολαρίων Νέας Ζηλανδίας (σχεδόν 150.000 ευρώ), ενώ η μέση τιμή σε εθνικό επίπεδο για την αγορά ενός τέτοιου περιουσιακού στοιχείου είναι σχεδόν η τριπλάσια.

zealand1

Αποτέλεσμα: περισσότερες από 5.000 αιτήσεις από όλη τη χώρα και τον πλανήτη κατατέθηκαν.

«Έχουμε κατακλυστεί» από αιτήσεις, δήλωσε ο δήμαρχος Μπράιαν Κάντογκαν στο τηλεοπτικό δίκτυο ΤV3. «Νομίζω ότι η γραμματέας μου θα με στραγγαλίσει. Έχω περισσότερα από 5.000 μηνύματα στο τηλέφωνό μου. Η ιστοσελίδα του δημοτικού συμβουλίου έχει γεμίσει. Είναι πολύ απλά εντυπωσιακό».

Ο δήμαρχος ελπίζει ότι, παρά το γεγονός ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να επωφεληθούν από την προσφορά αυτή -το δημοτικό συμβούλιο θα μπορούσε ωστόσο να αποφασίσει να επεκτείνει λίγο την προσφορά του- καθώς πολλοί άνθρωποι αναμένεται να εγκατασταθούν στο Καϊτανγκάτα.

Το χωριό βρίσκεται σε καταπράσινη κοιλάδα, απέχει μια ώρα από το Ντούνεντιν και έχει ένα ανθρακωρυχείο, πριονιστήρια ξυλείας και εργοστάσια αγροδιατροφικών προϊόντων για τη γαλακτοκομική βιομηχανία.

«Υπάρχει τόση δουλειά εδώ... πράγματι δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα σπίτια δεν είναι ακριβά, η ζωή είναι ευχάριστη. Είμαστε πολύ τυχεροί», τόνισε ο δήμαρχος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar grexit

  Εγώ πάντως αν με πάιρνουνε πάω κι ας είναι στην άκρη του κόσμου. Τουλάχιστον, όσο χρόνο μου μένει θα τον περάσω με αξιοπρέπεια

 2. avatar taker

  πάρτε καν λαθρο με τα 7 παιδιά τους, να μαγαρίσουν και εκεί το τόπο

  1. avatar Πετρος Παπακωστας

   Έλληνα λαθρο θα εννοείς,από αυτούς που μπορούν να καταστρέψουν μια οικονομία σε χρόνο 0

 3. avatar speed

  Κάτσε να έρθουν κι εκεί τα αλμπάνια και τα ξαναλέμε...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει